PUBG'ye PlayStation 4 ve Xbox One İçin Çapraz Platform Desteği Geldi

7
1
1
1
1
Son dönemlerin en popüler hayatta kalma oyunlarından olan PUBG'nin PlayStation 4 ve Xbox One sürümlerine karşılıklı oynamaya olanak sağlayan "çapraz platform" desteği eklendi. Ayrıca güncelleme, birkaç değişikliği ve yeni bir silahı daha içeriyor.

Hayatta kalma modunun öncülerinden olup ardından gelen Fortnite ve Apex Legends gibi oyunlara esin kaynağı olan PUBG’nin farklı platformlar için farklı sürümleri bulunuyor. Bu sürümler; PC, PlayStation 4, Xbox One ve mobil olmak üzere 4’e ayrılıyor. Oyuna bugün eklenen bir güncelleme ise 2 farklı konsol platformunun oyuncularını yakından etkiliyor.

Zaten PC ve mobil sürümlerinde her şeyin yolunda gittiği PUBG, bugün itibarıyla yayınlanan bir güncellemeyle konsollar arası çapraz oynama desteğini oyuna ekledi. Bir zamanlar çılgın bir rüya olarak nitelendirilen Sony ve Microsoft platformları arasındaki geçiş, son olarak PUBG’nin de bu desteği almasıyla artık oldukça sıradan bir hâl aldı.

Güncelleme, yeni bir silahı da beraberinde getirdi:

PUBG Yeni Silah dbs

Bugün eklenen güncellemeyle iki konsol platformu arasında karşılıklı oynamayı destekleyen bu özellik, oyuncuların hangi platformda oynadığını anlamaya da olanak sağlayacak. Bu noktada maç esnasındaki kafa karışıklıklarını gidermek adına ekranın sağ üst köşesinde çıkan öldüren ve ölen oyuncu isimlerinin yanında platform simgesi de yer alacak.

Güncelleme, çapraz platform desteğinin dışında birkaç küçük hata gidermeyi ve oyuna yeni eklenen bir silahı da içeriyor. DBS olarak adlandırılan bu pompalı tüfek, normal pompalı tüfek mermisi kullanıyor ve yalnızca airdrop’lardan çıkıyor. Bu yüzden de oyunun en güçlü pompalı tüfeği olduğunu söylemek mümkün. Platform desteği, şimdilik bilgisayar veya mobil versiyon için kullanılabilir durumda değil. Zaten bu iki platform, bambaşka bir kavram olduğundan pek de mantıklı bir hamle olduğunu söyleyemeyiz.  

Test sunucularına 26 Eylül’de, ana sunucuya ise bugün eklenen konsollar için 4.3 güncellemesinin tüm detaylarına bu bağlantı üzerinden ulaşabilir ve detaylı güncelleme notlarını görüntüleyebilirsiniz.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/10/01/psn-down-october-2019/
7
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
7
1
1
1
1