Putin'e Bile 'Yaşasın Amerika' Dedirtecek Kadar Gerçekçi Yapay Zeka Teknolojisi! (Video)

38
8
6
4
0
Gelecekteki tartışmalar ve uluslararası krizlerin merkezinde, yapay zeka yazılımları tarafından hazırlanmış aşırı gerçekçi görüntüler yer alabilir. Nasıl bugün bir fotoğrafın farklı kesitleri farklı anlamlar ifade ediyorsa, gelecekte bu manipülasyonu yapacak şeyler yazılımlar olacak. Bir kanıt mı aradınız?

Sahte haberlerdeki sahte görüntülerin defalarca ortalığı karıştırdığı bir dünyada yaşıyoruz. Mısır'da patlatılan bombaların, başka başka yerlerde patlatılmış gibi gösterildiği görüntüler var. Hatta yaralı ve ölü insanların olduğundan farklı bir şekilde, farklı yerlerde gösterildikleri görüntüler... Herkesin okuduğu ya da duyduğu haberin kaynağını gerçekten de ısrarla sorgulaması şart. Peki ya artık görüntülerin adreslerini değiştirmekten daha öteye gidildiğini söylesek? 

Geçtiğimiz yıl Barrack Obama’nın bir takım görüntüleri üzerinde başarılı şekilde oynama yapan bir yazılımın ilk çıktıları paylaşılmıştı. Görüntülerde eski ABD başkanı Obama’nın normalde söylemediği şeyleri söylerken izliyorduk. Şimdi ise aynı projeden farklı sonuçların olduğu yeni gelişmeler var. 

Deep Video Portraits projesi, bir yılda böyle bir gelişme kaydetti:

Referance bölümü, gerçek görüntülerin olduğu ya da aktörlerin canlandırdığı gerçek kısmını, Our Result bölümü ise çalışmalar sonucunda sentezlenen sahte görüntüyü ifade ediyor. 

Sistemin çalışma mantığını kısaca özetleyelim: Herhangi bir insanın yüzü, oluşturulacak son görüntülerdeki kişinin yüz hareketleri ve mimikleri için referans olarak alınıyor. Sonrasında ifadesi değiştirilmek istenen kişinin hareketsiz bir fotoğrafı, referans kişinin ifadeleriyle harekete geçiyor. Sonuç olarak ifadelerinde manipülasyon uygulanmak istenen kişinin istenen görüntüsü ortaya çıkmış oluyor. 

Yani Putin’e “Yaşasın Amerika” dedirtebiliyorsunuz:

Portre videoların aşırı gerçekçi animasyonları, medyanın elinde büyük bir kaosun silahına dönüşebilir. Yeni tekniklerle kafanın 3 boyutlu rotasyonları da inceleniyor ve konuşmaya boyun hareketlerinden kaynaklanan kafa jestleri de dahil ediliyor. Daha doğal, daha gerçekçi ve insansı görüntüler oluşmuş oluyor. 

Yeni sistemde herkes söz konusu mimikler ve jestler için gönüllü aktör olabiliyor, istediği insana istediğini söyletebiliyor:

Yine de bazı açılardan bakıldığında sistemin mükemmel olmadığını, ancak çok etkileyici olduğunu söylemek lazım. 

Bu sistemin aynı zamanda filmlerdeki farklı dilde dublajların uyumu için de kullanılacağı söyleniyor. Böylece dil farklılıklarından doğan ağız hareketlerindeki değişimde uyum sağlanabilir. 

Kaynak : https://gizmodo.com/deepfake-videos-are-getting-impossibly-good-1826759848
38
8
6
4
0
Emoji İle Tepki Ver
38
8
6
4
0