Qualcomm, 2020'de Ucuz Yongalarla 5G'yi Daha Satın Alınabilir Hale Getirecek

10
3
1
0
0
5G teknolojisinin birçok yeniliğin tetikleyicisi olacağı ve hayatımızda büyük değişiklikler meydana getireceği konuşulurken mobil cihazlardaki 5G teknolojisindeki kilit firmalardan bir tanesi olan Qualcomm, yaptığı açıklamada yongalarındaki 5G modem desteğinin 8 serisinin dışında 6 ve 7 serisi işlemcilere de genişletileceğini söyledi.

Bu zamana kadar çıkan 5G destekli akıllı telefonların büyük bir çoğunluğu premium cihazlar olarak adlandırılan telefonlardı ancak 5G teknolojisi, söylendiği gibi her şeyi değiştirecekse insanların çoğunluğunun faydalanabileceği bir satın alma düzeyine sahip olması gerekiyor.

Qualcomm’un yeni 5G yongaları da burada devreye giriyor. Şu an Qualcomm’un X50 modemi, 5G bağlantısı için geliştirilmiş bir modem. Dolayısıyla akıllı telefon üreticileri 5G destekli telefonlar satmak için iki farklı modem edinmesi gerekiyor. Bunlardan bir tanesi 5G modem, bir tanesi 3G, 4G gibi teknolojileri destekleyen modemler. 5G telefonların pahalı olmasının sebeplerinden bir tanesi de bu. (Bununla birlikte Huawei'nin modemi, aynı yongada 5G, 4G, 3G ve 2G'yi kullanabiliyor.)

Qualcomm X55 modemi:

Qualcomm X55 5G modem

Qualcomm’un yeni X55 modemi, mobil platformlardaki Snapdragon 8 serisine entegre edilecek ve hem 5G teknolojisini hem de eski kablosuz teknolojileri destekleyecek. Bu da 8 serisi işlemcileri kullanan akıllı telefon üreticilerinin maliyetini azaltacak ve orta, orta/üst seviyelerdeki telefonlarda da kullanılabilir hâle gelecek.

Qualcomm, alt segment telefonlar için de önümüzdeki senenin ikinci yarısında yeni Snapdragon 6 ve 7 serisi işlemcileri 5G modem entegre edilmiş olarak üretecek. Üstelik aralarında Motorola, Vivo, HMD Global, Oppo, Realme ve Redmi’nin de bulunduğu bazı şirketler, bu yongaları kullanmak için anlaşma bile imzaladı.

Ayrıca bu hafta Samsung ve Huawei, 5G modemler entegre edilmiş kendi yonga platformlarının duyurusunu yaptı. 5G akıllı telefonların yavaş yavaş ana akım hâle gelmesiyle birlikte 5G yonga rekabeti de ısınmaya başladı. Yani önümüzdeki sene bu zamana kadar gördüğümüz fiyatlardan daha ucuz etiketlere sahip 5G telefonlar görebiliriz.

Kaynak : https://www.tomshardware.com/news/qualcomm-budget-5g-chips-smartphone-2020,40343.html
10
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
1
0
0