Qualcomm, Dünyanın ilk 5G Genişletilmiş Gerçeklik Platformunu Duyurdu

7
5
1
1
0
Qualcomm, dünyanın ilk 5G genişletilmiş gerçeklik platformu olan Snapdragon XR2’yi duyurdu. Snapdragon XR2, teknolojisi ile genişletilmiş gerçeklik teknolojilerinde çığır açacak gibi görünüyor.

Qualcomm, Snapdragon XR2 adı verilen yeni genişletilmiş gerçeklik platformunu duyurdu. Qualcomm, Snapdragon XR2’nin artırılmış gerçeklik(AR), sanal gerçeklik(VR) ve karma gerçeklik(MR) gibi çeşitli kullanım alanlarına göre ölçeklendirilebilen dünyanın ilk 5G destekli platformu olduğunu söylüyor. 

Snapdragon XR2, iki kat daha fazla işlemci ve grafik işlemci performansı, dört kat daha fazla video bant genişliği, altı kat daha yüksek çözünürlük ve on bir kat daha iyi yapay zeka vaat ediyor. Qualcomm, Snapdragon XR2’nin yedi eş zamanlı kamera ve özel bir bilgisayarlı görüntü işlemcisi olan dünyanın ilk XR platformu olduğunu söylüyor. 

Snapdragon XR2

Snapdragon XR2’nin eş zamanlı yedi kamerası, karma gerçeklik kullanımlarında daha düşük gecikmeli kamera geçişi sağlıyor. Snapdragon XR2, Snapdragon 835 mobil XR platformu ile karşılaştırıldığında, grafik oluşturmada 1.5 kat daha iyi piksel hızı sunuyor. 

Qualcomm’un yeni XR platformunun ekran paneli, 90fps’te göz başına 3K x 3K çözünürlük ve 60fps’te 8K 360 derece videoları destekler. Dahili yedi kameranın 26 noktalı el takibi, kafayı, gözleri ve dudakları izleyebiliyor. Snapdragon XR2’nin Hexagon DSP teknolojisi 3 boyutlu mekansal sesleri destekler. 

Snapdragon XR2

XR platformları, bağımsız setlerden, 5G akıllı telefonlarla başka cihazlar arasında işlem yapabilen “XR görüntüleyicileri” gibi birçok kategoride kullanılabiliyor. Qualcomm’un genişletilmiş gerçeklik platformu ile 5G cihazlarla XR setleri arasında kablosuz bağlantı kurulabilecek. Bu şekilde artırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik setleri daha önce olduklarından daha ince ve taşınabilir yapıda olabilirler. 

Qualcomm’un yeni genişletilmiş gerçeklik platformu, bu alanda önemli gelişmelerin önünü açabilir. Qualcomm, Snapdragon XR2 platformuna dayalı ticari cihazların geliştirilmesi konusunda birden fazla şirketle çalıştıklarını da açıkladı. 

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/wearables/news/qualcomm-snapdragon-xr2-5g-announced-worlds-first-2144162
7
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
5
1
1
0