Qualcomm'a Tekmeyi Vuran Apple, Artık Sadece Intel Modem Kullanacak

12
6
4
1
1
Dünyanın en büyük mobil işlemci üreticilerinin olan Qualcomm, geçtiğimiz yıla kadar iPhone cihazlarının modemlerini üretiyordu. Firma ile Apple arasında patlak veren patent davası ortaklığı bozdu. Apple yüzünü yeni ortağı Intel’e döndü, Qualcomm tüm tahminleri doğruladı.

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, 2018'in başlarında Apple’ın Qualcomm ile donanım ortaklığını sonlandıracağını aktarmıştı. Bu tahminin en büyük dayanak noktası, iki firma arasında patlak veren patent davasıydı. Her iki şirket de dünyanın en çok işlemci patentine sahip firmaları arasında bulunuyor. 

Dava sürecinden kazançlı çıkan Apple, Qualcomm ile iPhone’ların modemlerine ilişkin yaptığı ortaklığı sonlandırdı. Gözünü alternatif şirketlere çevirip, Intel ile el sıkıştı. Bu durum Qualcomm için kötü bir haberdi, çünkü iPhone gibi çok satan bir telefon modelinden para kazanamayacaktı.

Apple, Qualcomm'un açıklamalarına göre 2018 yılının iPhone modellerinde Intel’in XMM 7560 adındaki mobil modemini kullanacak.  

Geçtiğimiz yılın Ocak ayında Apple, Qualcomm’un hiç alakası olmayan teknolojiler üretmek için patentleri ihlal ettiğini söylemişti. ABD, Almanya ve Çin’de hala uzantılarıyla devam eden bu süreç, şirketlerin arasındaki bağları koparmıştı. 

2018 model iPhone cihazlarında Intel modemleri yer alacağı için Qualcomm’un diğer üreticilerle daha çok ortaklık kurmaya ihtiyacı var. Neyse ki şirketin Snapdragon yongalarıyla geldiği nokta son derece tatmin edici.

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/259290/apple-intel-modems-2018-iphone-qualcomm.html
12
6
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
12
6
4
1
1