Qualcomm, Çocuklara Özel Ürettiği İşlemcisi Snapdragon Wear 2500'ü Tanıttı

19
4
3
1
1
İşlemci denilince akla ilk gelen markalardan birisi olan Qualcomm, çocuklar için ürettiği yeni akıllı saat işlemcisini tanıttı.

Mobil sektörde birçok markanın yonga seti tedariğini sağlayan Qualcomm, 4G bağlantısına sahip olan ve çocuklar için tasarlanmış Qualcomm Snapdragon Wear 2500 platformunu tanıttı. Mobil Dünya Kongresi Şanghay 2018 Etkinliği ile birlikte karşımıza çıkan bu yeni donanım kadrosu, üç yeni işlemci ile beraber görücüye çıktı. Muhtemelen aklınıza yonga setini çocuklar için özel yapan şeyin ne olduğu hakkında bazı soru işaretleri gelecektir. Bu sorunun cevabını cihazın işletim sistemiyle beraber vereceğiz.

Yeniden dizayn edilmiş sensör merkezi, düşük güç tüketimi ve beşinci nesil 4G LTE bağlantısına sahip olan bu platform, çocuklara özel olarak geliştirilmiş bir arayüze sahip. Tabi özellikleri bununla da sınırlı değil. Yeni Snapdragon Wear 2500, çocukların aileleriyle sürekli iletişim halinde olmalarını sağlayarak, çeşitli eğitim ve öğretim araçlarıyla, oyunları ve zeka geliştirici uygulamaları ön plana çıkarıyor.

Daha önce tanıtılan Wear 2100’e nazaran performans konusunda oldukça büyük ilerleme kaydedilen platformun, dört adet Cortex A7 çekirdeği ve Adreno grafik işlemcisi bulunuyor. Bilhassa güç tüketimi konusunda %14 daha az enerji tüketen donanım kadrosunun ebatları ise %38 oranla ciddi bir şekilde azaltılmış durumda.

Bluetooth, PMIC(Giyilebilir aksesuarlara yönelik özel üretilen devre) ve konum motoru gibi donanımlara sahip olan ürün, Qualcomm tarafından desteklenen yapay zeka temelli ses asistanı ile sohbet etmeyi ve web üzerinden eğitici içeriklere erişmeye sağlarken, tamamıyla çocukların eğitimlerini destekleyen unsurlara ve yüksek performansa odaklanmış.

19
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
4
3
1
1