Qualcomm, Dizüstü Bilgisayar İşlemcisi Snapdragon 1000'i Tanıtmaya Hazırlanıyor

16
8
3
1
0
Mobil cihazların işlemcileriyle tanıdığımız Qualcomm, daha önce dizüstü bilgisayarlarda kendi işlemcisinin de çalışacağını açıklamıştı. Bugün ise şirketin dizüstü bilgisayarlar için özel işlemci üretmeyi planladığı öğrenildi.

Qualcomm, genel olarak akıllı telefonlarda bulunan yonga setlerini üreten ABD'li bir şirket. Genelde Android telefon ve tabletlerde görmeye alıştığımız Qualcomm markasının yeni çıkaracağı Snapdragon 850, telefonların yanı sıra Windows 10 bilgisayarlarda da çalışabilecek. Yapılan habere göre ise şirketin bir tane de sadece bilgisayar odaklı işlemci çıkaracağı öğrenildi.

Roland Quandt imzalı haberde bahsedilene göre, yeni işlemcinin adı Snapdragon 1000 olacak ve bu model Snapdragon 845'ten sonra gelecek işlemciden bağımsız olacak. Yani serinin devamında Snapdragon 850'yi göreceğiz ama bu Snapdragon 1000'nin piyasaya çıkışının gecikeceği anlamına gelmiyor.

Söylentilere göre Snapdragon 1000, 845’e kıyasla 5 watt yerine 6,5 watt güç harcayacak. Bu bilgiler ışığında söyleyebiliriz ki Snapdragon 845'e göre çekirdek sayısının artmamasına rağmen Snapdragon 1000'nin kullanıcılara daha yüksek bir performans sunması bekleniyor. İddialara göre Snapdragon 1000'i ilk olarak dizüstü bilgisayarlarında kullanacak olan firma Asus olacak.Dizüstülere geleceği için soğutma imkanlarıyla daha yüksek frekanslara ulaştırılması beklenen işlemcinin ne zaman tanıtılacağı konusunda henüz bir açıklama yok.

16
8
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
8
3
1
0