Qualcomm, Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Pazarına Özel Yongalar Üretecek

5
0
0
0
0
Qualcomm gelişmekte olan pazarı takip ederek, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gözlüklerini hedef alan özel bir yonga seti çıkarmaya hazırlanıyor.

Bildiğiniz üzere son dönemin en çok takip edilen teknolojilerinin başında sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik öğeleri geliyor. Bu noktada birçok büyük firma bu alan üzerine yoğunlaşmaya ve hatta işçi alımı yapmaya başladı. Qualcomm ise sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik donanımlarında kullanılacak yeni ve uygun fiyatlı bir yonga seti çıkaracağını duyurdu.

200 dolar aralığında olacağı tahmin edilen yonga seti, bu ayın başlarında çıkan Facebook’un yeni Oculus Go sanal gerçeklik kulaklığı için sunduğu fiyat sekmesine olan yakınlığı ile göze çarpıyor. Akıllı telefon ve bilgisayarlara bağlanmayı gerektirmeyen, bağımsız bir sanal gerçeklik gözlüğü olan Oculus Go, Qualcomm’un Snapdragon 821 yonga seti tarafından destekleniyor.

Qualcomm; daha uzun pil ömrü, daha düşük sıcaklık ve daha iyi video sesi özellikleri ile donatılacak AR/VR gözlükleriyle kullanıcılarına iyi bir deneyim sağlamayı ümit ediyor. Snapdragon XR1 olarak adlandırılan AR/VR çip platformu için yönetim müdürü Hiren Bhinde, “XR’ın bir sonraki mobil bilgisayar platformu olduğuna inanıyoruz” ifadelerinde bulundu. Şu an için test edilen yonga setinin, önümüzdeki yıldan itibaren piyasaya sürüleceği ifade edildi.

Kaynak : https://phys.org/news/2018-06-qualcomm-aims-virtual-reality-standalone.html
5
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
0
0
0
0