Qualcomm, Bilgisayarlar İçin Ürettiği Snapdragon 850 Yongasını Duyurdu!

12
9
2
1
1
Son yılların hızla yükseliş kaydeden mobil işlemci üreticisi Qualcomm, bilgisayarların tıpkı telefonlar gibi hücresel veriye bağlanmasını sağlayan yongasını duyurdu. Windows 10 yüklü bilgisayarlarda kullanılacak yonga, Samsung bilgisayarlarında da kullanılacak.

Mobil cihazlarla taşınabilir bilgisayarlar gün geçtikçe özdeş teknolojilere sahip olmaya başlıyor. Geçtiğimiz yıl Snapdragon 845 işlemcisiyle çoğu amiral gemisinde gördüğümüz Qualcomm, artık bilgisayarlarda da yer almak istiyor. Elbette yeni nesil yongalarının içinde, mobil veriye bağlantı (LTE) kurulmasını sağlayacak işlemciler de var. 

Microsoft ile anlaşmaya varan Qualcomm'un aynı zamanda Samsung bilgisayarlarda da kullanılacak olan yeni yongası Snapdragon 850, sonunda gün yüzüne çıktı. Pil ömrü konusunda tıpkı akıllı telefonlar gibi uzun süreler vadedecek PC’ler atık hayata geçiyor. Yakın zamanda Snapdragon 850 yongasına sahip taşınabilir bilgisayar modellerinin de tanıtılmasını bekliyoruz. 

Qualcomm, Snapdragon 850 ile mobil veri bağlantı hızının 1.2 gigabite ulaşacağını söylüyor. Aynı zamanda 25 saat kesintisiz batarya ömrüyle bu cihazlar, günümüzün pek çok dizüstü modelini tarihe gömebilir. Daha önce SD 835’in özelleştirilmiş bir versiyonuyla üretilen, çok da yaygın bir tüketici ağına sahip olamayan bilgisayarlar, 20 ila 22 saatlik batarya ömrü vadediyorlardı. Şimdi ise daha yüksek performans, daha uzun il ömrüyle geliyor. 

Snapdragon 850, önceki haleflerine kıyasla %20’lik performans artışıyla sunuldu. Yapay zeka konusunda desteğini esirgemeyen Qualcomm, rakiplerine taş çıkartacak makine öğrenimi desteğini de bu işlemciyle birlikte getiriyor. 

Temel olarak Samsung Galaxy S9 gibi pek çok cihazda bulunan SD 845’in yüksek performanslı özel versiyonu olan Snapdragon 850, bilgisayarlarda kullanılmak üzere üretilen en gelişmiş işlemci yongası.10 nanometrelik mimarisi sayesinde enerji tasarrufu sağlayan yonga, yapay zeka desteği için de Kryo 385 çipinden destek alıyor. 

2018 yılı bitmeden Snapdragon 850 yongasına sahip PC’lerin piyasaya sürüleceğini söyleyen Qualcomm, anlaşılan o ki yeni platformunun seri üretim aşamasına çoktan başlamış durumda. Bilgisayarlar dışında bu yonga, Microsoft ve Dell’in başını çekeceği telefon ve dizüstü bilgisayar melezi olan katlanabilir cihazlar için de kullanılacak. 

Asus, Lenovo ve HP’nin; Microsoft, Dell ve Samsung’dan sonra Qualcomm’un yeni müşterileri olacağı söyleniyor. 

Snapdragon 850 kullanılan cihazlar hakkında detaylardan haberdar olabilmek için, bizi takip etmeyi unutmayın. 

Kaynak : https://www.androidauthority.com/qualcomm-announces-the-snapdragon-850-872588/
12
9
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
12
9
2
1
1