Qualcomm, Dizüstü Bilgisayarlarda Kullanılacak Üç Yeni İşlemcisini Duyurdu

7
3
0
0
0
Qualcomm, önümüzdeki dönemlerde üretilecek dizüstü bilgisayarlara güç verecek yeni işlemcilerini tanıttı. Duyurulan işlemciler, performans ve batarya ömrü açısında fazlasıyla iddialı geliyor.

ABD merkezli teknoloji üreticisi Qualcomm, birkaç gündür "Tech Summit 2019" etkinlikleriyle meşgul. Şirket, düzenlediği etkinlikler kapsamında hem gündeme ilişkin açıklamalar yapıyor hem de yeni ürünlerini tanıtıyor. Geçtiğimiz günlerde 2020 model akıllı telefonlarda kullanılacak yeni mobil işlemcilerini tanıtan Qualcomm, şimdi de giriş seviye dizüstü bilgisayarlara hayat verecek işlemcilerini duyurdu.

Qualcomm'un giriş seviye dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak yeni işlemcileri "Snapdragon 8c", "Snapdragon 7c" ve "Snapdragon 8cx Enterprise" olarak isimlendiriliyor. Şirket, yeni işlemcilerinin yapay zeka destekli performans, uzun pil ömrü ve dahili hücresel bağlantı sunacağını söylüyor. Snapdragon 8c ve Snapdragon 7c, bireysel müşterilere hitap eden ürünler olarak karşımıza çıkıyorken Snapdragon 8cx Enterprise ise kurumsal müşterilere hitap ediyor.

Qualcomm

Qualcomm tarafından yapılan açıklamalara göre Snapdragon 7c, genel sistem performansını yüzde 25 oranında arttırıyor ve pil ömrü açısından da eşdeğer rakiplerine iki kat fark atıyor. Sekiz Kryo 468 çekirdeğini bünyesinde barındıran Snapdragon 7c, Adreno 618 GPU'ya sahip ve hücresel bağlantı için de Snapdragon X15 LTE modemini kullanıyor. Qualcomm'a göre bu işlemci, 400 dolar seviyelerindeki bilgisayarlarda kullanılacak.

Snapdragon 8c ise genel dizüstü bilgisayar performansını yüzde 30 oranında artırıyor. 8 adet Kyro 490 çekirdeğinin kullanıldığı işlemci, grafik içinse Adreno 675'i kullanıyor. Snapdragon X24 LTE modemine sahip olan işlemci, X55 5G modem ile de uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Dördüncü nesil Qualcomm yapay zeka motoruna sahip olan işlemci; 4K çözünürlük, Bluetooth 5, LPDDR4x RAM ve Wi-Fi 5 desteğini de sağlıyor.

Qualcomm

Qualcomm'un kurumsal müşteriler için geliştirdiği Snapdragon 8cx Enterprise ise özellikle de yapay zeka açısından ciddi anlamda güçlü. 5G, Wi-Fi 6 ve çift 4K çözünürlük desteğine sahip olan mobil platform, kurumsal müşterilerin işlemlerinin kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacakmış gibi görünüyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamalar, Qualcomm'un önümüzdeki dönemlerde çok konuşulacağını açıkça gözler önüne seriyor. Ancak Qualcomm, duyurduğu yeni işlemcilerinin hayat vereceği dizüstü bilgisayarların ne zaman gün yüzüne çıkacağına dair bir açıklama yapmadı. Buna rağmen Qualcomm'un, bu işlemcileri çok bekletmeden piyasaya sürmesi bekleniyor.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/laptops/news/qualcomm-snapdragon-8c-7c-8cx-chips-launch-specifications-windows-laptops-2144097
7
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
0
0
0