Qualcomm'u Satın Alamayan Broadcom, CA Technologies’i Satın Aldı

9
6
2
0
0
Yılın başlarında Qualcomm'u satın almaya çalışan ancak girişimleri başarılı olmayan Broadcom, 18.9 milyar dolar karşılığında CA Technologies’i satın aldı.

Qualcomm’u satın alma girişimleri başarısızlıkla sonuçlanan dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticilerinden Broadcom, dev bilgi teknolojileri yazılımları ve çözümleri şirketi olan CA Technologies’i 18.9 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Broadcom CEO’su ve yönetim kurulu başkanı olan Hock Tan, satın alma işlemi hakkında yaptığı açıklamada CA Technologies’in parçalanmış altyapı yazılımı pazarında önemli bir yere sahip olduğunu dile getirirken, satın alma işleminin amacı hakkında bilgi vermedi.

Bir çip üreticisi olan Broadcom’un neden bir yazılım ve hizmet şirketi satın aldığı hala bilinmiyor. CA Technologies hissedarları, hisse senetlerinin kapanış değerine %20 prim eklenerek hisse başına 44,50 dolar alacaklar.

Broadcom, bu yılın başlarında 117 milyar dolar karşılığında dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden biri olan Qualcomm’u satın almaya çalışmıştı. Ancak pazar rekabetini ortadan kaldıracağı gerekçesi ile bu satın alma işlemine izin verilmedi.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/07/11/broadcom-acquires-ca-technologies-for-18-9b-in-cash/
9
6
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
6
2
0
0