Qualcomm'un Yeni Efendisi Snapdragon 830 Geliyor!

1
0
0
0
0
Qualcomm Snapdragon serisinin en yeni ve en yüksek performanslı üyesi Snapdragon 830, sayfalarda göründü. Resmi tanıtım ise yakında!

Lider çipset üreticisi Qualcomm, en üst seviye yeni işlemcisini tanıtmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde AnTuTu test programında 200bin puanı geçerek rekor kıran gizemli bir telefon modelinin haberini duymuştuk. Bu haberde kullanılan telefonun Samsung Galaxy S8 olabileceğini söylemiş, işlemcisine de Exynos 8895 olması mümkün demiştik. Haberin tamamını alttan incelleyebilirsiniz.

Snapdragon 830 işlemcisi de aynı Exynos 8895 gibi 10 nm FinFET mimarisinde üretilecek. Bu 10 nm mimari sayesinde önceki yıla göre daha yüksek hızlar ve daha çok çekirdek görebileceğiz.

Yeni işlemcinin içinde olduğu prototipte Snapdragon 830, 4 GB LPDDR4X RAM ve 64 GB depolama bulunuyor. İşte rekoru kıran telefonun bu prototip olma ihtimali de yüksek. İşlemcinin asıl adının Snapdragon 835 olacağı da söylentiler arasında.

İşlemci dışında yeni geliştirmeler de içerecek olan Snapdragon 830’da yer alacak olan grafik biriminin, şu anda üst seviye performans sergileyen Adreno 530’una toz yutturacağı da belirtildi. Bu performans artışı sayesinde 4K çözünürlükte 60 kare/saniye video kaydı mümkün olabilecek. 4G LTE modem alanında da yükseltme içerecek olan çipset ile ilgili pek bilgi olmamakla birlikte, yüksek hızlı olacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Yeni çipset sizce telefon dünyasına yeni bir soluk getirecek mi, yoksa biraz aşırıya mı kaçacak?

Kaynak : http://wccftech.com/snapdragon-830-shows-listing-website-announcement/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0