Rainbow Six Siege'e Nefret Söylemlerine Karşı Otomatik Ban Sistemi Getirildi

24
4
2
1
0
Popüler oyun Rainbow Six Siege, sohbet bölümünde ırkçı veya homofobik mesajlar gönderen kişileri otomatik olarak banlamaya başladı.

Son yılların en popüler oyunlarından biri olan Rainbow Six Siege, nefret söyleminde bulunan kullanıcıları tespit eden çok başarılı bir sistem geliştirdi. Sistem ırkçı veya homofobik bir mesaj olduğunu algılarsa ilk olarak oyuncuya 27 dakika ceza vermektedir. Sonrasında ise bu süre 2 saate çıkmakta ve artarak giden cezaların sonucu olarak ise nefret söyleminde bulunan oyuncu kalıcı olarak yasaklanmaktadır.

Çoğu oyunda olduğu gibi Ubisoft'un Rainbow Six Siege oyununda da yasadışı, tehlikeli, tehdit edici, küfürlü, müstehcen, kaba, iftira, nefret dolu, ırkçı, cinsiyetçi, etik açıdan rahatsız edici veya taciz oluşturan herhangi bir dili veya içeriği yasaklayan bir "Davranış Kuralları" vardır. Ancak bu kurallar çoğu oyunda kağıt üzerinde kalmakta ve uygulanmamakta. Bu kuralların uygulanmaması nedeniyle oyun toplulukları içerisinde "toksik" olarak adlandırılan, etikten uzak, saldırgan ve nefret saçan oyuncu grupları türemiştir.

Genel oyuncu grubunun oldukça rahatsız olduğu bu "toksik" oyuncular, bazı insanların oyunlardan soğumasına neden olmaktadır. Daha önce bu durumla savaşacağını belirten Ubisoft, "Ekibimiz, bir sohbet filtresi listesine dayanarak oyunda metin sohbetini sansürleyecek otomatik bir sistem oluşturmaya çalışıyor. Bu, saldırgan olarak tanımlanan kelimelerin yerini alacak ve oyunculara dillerinin kabul edilemez olduğu yönünde bir bildirim sunacaktır. Ayrıca, oyuncuların bu filtreyi tetiklemelerinin sayısını izleyeceğiz ve diğer oyuncuların oyun deneyimine kasıtlı olarak olumsuz bir etkisi olan oyuncular için gerekli olan işlemleri yapacağız." açıklamasını yapmıştı.

Ubisoft, bu hafta itibariyle söz verdiği sistemi geliştirdi ve Rainbow Six Siege oyununda başarı ile uygulamaya başladı. Twitter'da bir kullanıcının, sistemin doğru çalışması yönünde kuşkularının olduğunu belirtmesi üzerinde resmi Twitter hesabından verilen cevapta ise "Hiçbir sistem mükemmel değil ancak gördüğümüz vakaların çoğunda amaçlandığı gibi çalışıyor. Bu, nefret söylemleri ile başa çıkmak için son güncellememiz değildir, gerektiğinde gözlem ve değişiklik yapmaya ve genişletmeye devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/07/17/ubisoft-now-auto-bans-rainbow-six-siege-players-who-use-toxic-language/
24
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
24
4
2
1
0