RAM Canavarı Facebook Messenger’ın “Lite” Versiyonu Çıktı

0
0
0
0
0
RAM Canavarı Facebook Messenger’ın “Lite” Versiyonu Çıktı
Son dönemde RAM’i net bir şekilde sömüren Facebook ve Facebook Messenger’da Facebook’un Lite versiyonunun ardından Facebook Messenger Lite versiyonu da geldi

Günümüzün en popüler sosyal medya platformu olan ve her gün defalarca girdiğimiz Facebook, mobilde deyim yerindeyse RAM sömüren bir yapıya sahip. Bu sebeple düşük bellekli ve eski cihazlar için çıkarılan Facebook Lite, bu soruna çare olmuş ve herkesin Facebook’a erişebilmesini sağlamıştı.

Bunun yanı sıra yüksek belleğe bile sahip telefonları ağlatan Facebook Messenger ise, birçok kişi tarafından kullanılmıyorken, Facebook bunu zorunlu hale getirince sıkıntılar ortaya çıkmış, birçok telefon Messenger’ın yüksek bellek kullanımı yüzünden daha fazla şişmeye ve deli gibi batarya yemeye başladı. Bunun da farkına sonunda varan Mark Zuckerberg ve ekibi Facebook Messenger’ın da Lite versiyonunu çıkardı.

Yine Facebook Lite gibi daha basit arayüz ve ram dostu bir uygulama olacak olan Facebook Messenger Lite, ilk olarak sırasıyla eski ve düşük özellikli telefon kullanımının yaygın olduğu Kenya, Malezya, Sri Lanka, Tunus ve Venezuela’da yayınlandı. İlerleyen zamanlarda herkes tarafından kullanılabilir olacak Facebook Messenger Lite’ın ülkemizde kullanılabilir olduğu zaman size tekrar bildireceğiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0