Raspberry Pi, Artık Resmi Olarak Klavye ve Fareye Sahip: İşte Fiyatları

13
11
1
1
0
İngiltere merkezli Raspberry Pi, uygun fiyatlı yeni klavye ve faresini satışa çıkardı.

İngiltere merkezli olan ve okullarda öğretilmesi amacıyla işe koyulup devleşen Raspberry Pi, klavye ve faresini piyasaya sürdü. Aslında Raspberry Pi üzerinde işlemcisi olan ufak bir bilgisayardır. Yazımlanabilir olan bu bilgisayarlar, mühendisler için fazlasıyla önemli.  

Yalınzca temel bileşenli küçük bilgisayarlar üreten Raspberry Pi, şimdi ise klavye ve faresiyle gündeme geldi. Üretimi tamamlanan ürünler satışa sunuldu, fiyatları ise 22 Sterlin. 

Gördüğünüz gibi kibar bir tasarıma sahip olan ürünler, tasarımsal olarak Apple ve Microsoft ürünlerinden esinlenilmiş gibi görünüyorlar. Kelime anlamı olan ahududu meyvesiyle de özdeşleşen şirket, bu detayı yeni ürünlerde de atlamamış. Microsoft ve Apple'da ortak olarak bulunan tuşun Raspberry Pi tarafından da logolarıyla süslenmiş olarak tasarlandığı görülebiliyor. Renklerin seçiminde de ahududu üzerinden gidildiği gözler önüne seriliyor. Şu an için birkaç yazım tipine sahip olarak üretilen klavyenin daha geniş dillere ait modeller çıkarıp çıkarmayacağı henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3073661/raspberry-pi-keyboard-mouse-official
13
11
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
11
1
1
0