PlayStation'a Xbox One Elite Kontrolcüsünü Getiren 'Razer Raiju' Piyasaya Çıktı!

0
0
0
0
0
Razer tarafından üretilen PlayStation 4 kontrolcüsü Raiju, Xbox Elite tasarımıyla dikkat çekiyor.

Oyuncular için önde gelen markalardan biri olan Razer, eSpor için tasarlanmış ve özellikle Xbox One Elite kontrolcüsüne fazlasıyla benzeyen turnuva sınıfı PlayStation 4 Razer Raiju kontrolcüsünün piyasaya çıkışını duyurdu. 

PS4 üzerinde turnuvalı oyunlara katılmak isteyen eSpor profesyonelleri için tasarlandığı vurgulanan Razer Raiju, gelişmiş düzeyde kontrolcü özelleştirmesine ve ergonomik özelliklere sahip.

Razer Raiju, Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE) ile girişilen bir ortaklığın ürünü. Yani, sonuç olarak, resmi lisanslı kontrolcü tüm PS4 sistemleriyle kusursuzca çalışacak ve turnuva sınıfı performans gösterecek şekilde tasarlanmış.

Razer Raiju’da iki benzersiz tamamen programlanabilir çoklu fonksiyonlu tampon ve tetik var. Bu tetikler, tamponlar ve hareket düğmeleri tamamen Razer’ın hatasız harekete geçirme ve dokunsal yanıtlama sunan tescilli Hyperesponse adındaki mekanik tuş teknolojisinden yararlanıyor.

Parmak ucu erişimini en iyi şekilde sağlayacak şekilde pozisyonlanmış olan omuz tamponları ve tabandaki çıkartılabilir tetikler, buton remapping fonksiyonu (bir tuşa yada tuş grubuna yeni bir işlev atama fonksiyonu) kullanılarak tek tek kurulabiliyor. Serbest stil konfigürasyonlara izin veren Razer Raiju’yu kullanan oyuncular kendi oyun silahları olan bu kontrolcüyü istedikleri gibi kullanma ve özelleştirme imkanına sahip olabilecekler.

Kontrolcü ayrıca mekanik tetik durdurma tuşlarına (trigger-stop kilitleri) ve bir istinai tetik moduna sahip. Bunlar da modlar arasında geçiş yapmayı veya modları kombinlemeyi mümkün kılmakta.

Razer Raiju’nun 4 butonlu Hızlı Kontrol Paneli de önemli özelliklerinden, bu panel çok geniş fonksiyonlara kolay erişim sağlıyor. Örneğin, iki adet özelleştirilebilir profil arasında geçiş yapabiliyor, mikrofonu sessize alabiliyor ve oyun sesini ayarlayabiliyorsunuz. Yani eskiden ayarlamak için ellerinizi kontrolcüden çekmek zorunda kaldığınız pek çok özelliğe şimdi daha kolay müdahale edebilirsiniz. Panelin tabanında, hem stereo ses çıkışı hem mikrofon girişi için konmuş 3.5 mm üniversal ses portunun olduğunu da belirtelim.

Razer Raiju Özellikleri

Ekstra kontrol için ek arka tamponlar ve iki adet sökülebilir ekstra tetik.
Hızlı ateş edebilmek için çabuk tepki veren ve oyun içinde hızla etkinleşen mekanik durma noktalı anahtar tetikler ve tetik modu.
Oyuncu tercihlerinizi depolayabileceğiniz özel profiller ve oyun oynarken çabuk ayar yapmayı sağlayan hızlı kontrol paneli.
Sökülebilir kauçuk analog çubuk başlıkları, oyunun en heyecanlı anlarında ekstra kavrayış sağlar.
Dahili özel kulaklık ses seviyesi, 3,5 mm kulaklık jakı ve mikrofon susturma kontrolleri.
2 adet omuz Hyperesponse Multi-Fonksiyonlu Tampon
2 adet çıkarılabilir Hyperesponse Multi-Fonksiyonlu Tetik
4 adet Hyperesponse mekanik aksiyon butonu
4 butonlu Hızlı Kontrol Paneli (Quick Control Panel)
Hızlı ateş etmek için opsiyonel tetik durdurma düğmeleri
Ultra hızlı tepkime için opsiyonel istinadi silah modu 
Stereo ses çıkışı ve mikrofon girişi için 3.5 mm ses portu
In-mold kauçuk gripler
2 adet opsiyonel (sökülebilir) kauçuk analog çubuk başlıkları
Taşıma çantası
Sökülebilir 3 metre hafif örgülü kablo, Micro-USB konektörlü
Yaklaşık ölçüler: 169 mm / 6.66 in. (uzunluk) x 106 mm / 4.18 in. (genişlik) x 66 mm / 2.60 in. (yükseklik)
Yaklaşık ağırlık (kablosuz haliyle): 283 gr.

170 Euro Avrupa satış fiyatına sahip olacak olan Razer Raiju, bu bağlamda Dolar/Euro kurunu da düşünecek olursak pahalı olacak. Tükiye’ye 2017 yılında giriş yapacak olan Raiju’nın fiyat etiketini ise merakla bekliyoruz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0