Geekbench'te Ortaya Çıkan realme V5'in İşlemcisi Belli Oldu

10
2
2
2
0
Çinli akıllı telefon üreticisi realme'nin yeni telefonu realme V5, Geekbench'te ortaya çıktı. Geekbench'te listelenen telefonun işlemcisi de böylece gün yüzüne çıkmış oldu.

BBK Electronics'e bağlı Çinli akıllı telefon üreticisi realme, yeni akıllı telefon serisi realme V5'in çıkışına hazırlanıyor. Çin'de 3 Ağustos tarihinde çıkacak olan cihazın teknik özelliklerine dair birçok bilgi ortaya çıkmıştı.

Şimdi de Geekbench sayesinde realme V5'in işlemcisini öğrendik. Peki, realme V5 hangi işlemciyi kullanıyor ve şu ana kadar cihazın teknik özellikleriyle ilgili bildiklerimiz neler gelin hep birlikte bakalım.

realme V5, Geekbench'te ortaya çıktı

realme v5 geekbench

Yukarıdaki görselden de görebileceğiniz üzere RMX2111 model numarasına sahip realme V5, tek çekirdekte 2.493, çoklu çekirdekte 6.555 puan aldı. Ayrıca cihazın sekiz çekirdekli MediaTek Dimensity 720 işlemciye ve 6 GB RAM'e sahip olduğu da ortaya çıktı. Telefon, işletim sistemi tarafında ise Android 10 temelli realme UI kullanıyor.

Telefon, arka tarafında 48 MP dört adet kameraya sahip olacak, ön tarafta ise bir adet selfie kamerası bulunacak. Selfie kamerası, telefonun ekranın sol üst köşesine konumlandırılacak. 90 Hz IPS LCD panelle gelecek olan realme V5'in parmak izi okuyucu sensörü yan tarafında bulunacak. USB Type-C girişiyle birlikte gelecek olan telefon 5.000 mAh değerinde bataryaya ve 30 W hızlı şarja sahip olacak.

Şu an için telefonla ilgili bilinenler bunlardan ibaret. Ancak realme V5'in yarın çıkacak olması özelliklerin tamamını görmek için çok da fazla beklemeyeceğimiz anlamına geliyor. Bildiğiniz gibi realme, ülkemizde de faaliyet gösteren akıllı telefon üreticileri arasında bulunuyor ancak yeni cihazın ülkemizde çıkış yapıp yapmayacağı henüz belli değil.

Kaynak : https://www.mysmartprice.com/gear/realme-v5-comes-mediatek-dimensity-720-soc-8gb-ram-geekbench-listing-reveals/
10
2
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
2
2
0