Recep İvedik 6'nın Çekimlerinde Olası Bir Facia, 175 Bin TL’lik Paratoner ile Önlendi

131
29
17
11
8
Recep İvedik 6 filminin çekimleri sırasında büyük bir faciadan dönüldüğü ortaya çıktı. Çekimlerden önce kurulan paratoner sisteminin hem büyük bir orman yangınını engellediği hem de set ekibinin hayatını kurtardığı ifade edildi.

Türkiye'nin en uzun soluklu film serilerinden bir tanesi olan Recep İvedik'in yeni üyesi için çalışmalar sürüyor. Şimdi ise bu filmle ilgili olarak ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda Bursa Karacabey'de bulunan Longoz Ormanları'ndaki çekimler sırasında kiralanan bir vinç ve paratonerin, bu ormanda yaşanabilecek bir yangını ve film ekibinin yaşayacağı bir kazayı önlediği belirtildi. 

Habertürk'ün haberine göre çekimler sırasında çok sayıda elektronik ekipmanın bulunmasının, bölgedeki değişken hava koşulları nedeniyle tehlike yaratacağı düşünülmüş ve set amiri, bu konuda gerekli çalışmaları tamamlamadan önce çekimlere başlamamış. Set ekibi, eksiklerin giderilmesi için bir paratoner ve bu paratoneri yüksekte tutacak olan bir vinç kiralamış. 5 haftalık çekimler için 175 bin TL kira ödemesi yapan film ekibi, bu sayede bölgedeki bir orman yangınını önlemiş ve büyük bir kazadan kurtulmuş.

Recep İvedik 6

Üstelik bu süreçte Recep İvedik karakterine can veren Şahan Gökbakar'ın da büyük etkisi olmuş. Gökbakar, özellikle de vincin kiralanması noktasında film ekibine talimat vermiş ve gerekli çalışmaların ardından da çekimler yapılmış. Film ekibi, vinç ve paratoner sistemini kurdurduktan sadece birkaç saat sonra ise bölgeye bir yıldırım düşmüş ve film ekibi tarafından kiralanan sistem, bu yıldırımı emmiş. Böylelikle de hem büyük bir orman yangınından hem de set kazasından kurtulunmuş. 

İşte Recep İvedik 6'nın çekimlerinde kullanılan o paratöner ve vinç sistemi

vinç ve paratoner

Kaynak : https://www.haberturk.com/175-bin-lik-paratoner-onlemi-2536469
131
29
17
11
8
Emoji İle Tepki Ver
131
29
17
11
8