Recep İvedik 6’nın İlk 3 Gündeki İzlenme Sayısı Açıklandı

185
112
28
28
21
Şahan Gökbakar’ın TV skeçlerinden beyaz perdeye uyarlanan ve 2008 yılından bu yana devam eden Recep İvedik serisi, altıncı filmiyle yeniden vizyonda. Recep İvedik 6, vizyona girdiği ilk hafta sonunda Türkiye’nin 59 şehrinden fazla nüfusa sahip bir izleyici kitlesine ulaştı.

Recep İvedik 6, vizyona girdiği ilk hafta sonunda serinin önceki filmlerine kıyasla geride kalsa da yılın en yüksek gişesine aday olacak bir açılışla yolculuğuna başladı. Şahan Gökbakar’ın bu kez karakteri Konya yerine Kenya’ya götürdüğü film, her ne kadar olumsuz eleştiriler alsa da izleyicileri sinema salonlarına topladı. 

Sinema dağıtımcıları, Recep İvedik serisine olan potansiyel ilginin farkında oldukları için filmi çok sayıda salonda vizyona alıyorlar. Örneğin geçtiğimiz hafta sonu, neredeyse her 20 dakikada bir, herhangi bir salonda Recep İvedik 6 başlıyordu. Yüksek izlenme oranlarının salon sayısının fazla olmasıyla da ilişkisi yüksek. 

recep ivedik 6

Recep İvedik 6’yı izleyen ilk seyircilerin yorumlarını sizlere burada iletmiştik. Ayrıca filmin henüz kaç salonda vizyona girdiği açıklanmadı. Beşinci filmin ikinci haftasında bile 1400 salonda oynadığını düşünürsek, altıncı film için 1500 salon beklentisi pek de abartı olmaz. Elbette bu durum seyirci sayısını da önemli ölçüde etkiledi. 

Recep İvedik 6, ilk hafta sonunda 1 milyon kişi tarafından izlendi:

()

Bu rakam sinema filmleri için her ne kadar ulaşılması zor bir seviye olsa da Recep İvedik serisinin en kötü açılışlarından birisi diyebiliriz. Zira zamanla bir marka haline gelen film serisi, yüksek sayıda salonda vizyona girmediği filmlerde bile ilk 3 günde 2.8 milyon kişi tarafından izlenmişti (Recep İvedik 4).

Serinin bundan daha kötü olan tek açılışı, 2008 yılında vizyona giren ilk Recep İvedik filmi. Ancak o dönemde ülke genelindeki salon sayısının az oluşu ve ilk film olması nedeniyle sadece 235 salonda seyirci karşısına çıkan bir filmdi. Buna rağmen ilk film, ilk hafta sonunda 791 izleyiciye ulaşmıştı. Altıncı filmin 1 milyon barajını yüksek salon sayısıyla yakalaması, seriye olan ilginin azaldığını da gösteriyor.

Bakalım Recep İvedik 6 filmi, serinin önceki filmlerine kıyasla ne kadar izlenecek, bu sorunun cevabını önümüzdeki günlerde alacağız.

185
112
28
28
21
Emoji İle Tepki Ver
185
112
28
28
21