Reddit, Yeni Zelanda Terör Saldırısının Görüntülerini Paylaşan Topluluğu Banladı

40
12
4
2
0
Yeni Zelanda’da gerçekleştirilen terör saldırısı, sosyal haber sitesi Reddit’te de gündem oldu. Saldırgan tarafından YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanan görüntüler, kısa sürede pek çok Reddit topluluğunda paylaşıldı. Reddit, görüntülerin paylaşıldığı kritik bir topluluğu sonsuza dek kapattı.

Dünyanın gözü Yeni Zelanda’da gerçekleştirilen acımasız terör saldırısında. 49 kişinin korkunç şekilde yaşamını yitirdiği saldırı anları, bizzat saldırgan tarafından YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanınca, görüntüler kısa sürede internet ortamında yayındı.

Sosyal haber platformu Reddit ise görüntülerin hızla yayıldığı yerlerden birisiydi. Topluluk mantığı ile paylaşım yapılan Reddit’te yer alan “r/watchpeopledie” ve “r/gore” toplulukları kapatıldı. Topluluk üyeleri, kendi sayfalarında saldırı anına dair görüntüleri paylaşmışlardı. Ayrıca söz konusu toplulukların bazı insanı standartları reddedip daha önce de benzer görüntülerin yayılmasına ayak oldukları anlaşıldı. 

Reddit bütün topluluklarını, şiddeti teşvik eden veya şiddet içeren görüntüler paylaşmama kuralına uymaya davet etti. Ayrıca Fortune’a açıklamada bulunan Reddit sözcüsü, site genelinde kurallara dikkat etmeyen kullanıcılarında platformdan uzaklaştırılacağını dile getirdi.

Uzun bir süre boyunca herkesin her istediğini paylaşmasına izin veren Reddit, site politikalarını 2017’de değiştirmiş, şiddet içerikli görüntülerin paylaşılmasına yasak getirmişti. Platformun o günlerden bu yana kadar uzanan bazı eski topluluklarında politikalara uymayan görüntülü ve yazılı içerikler paylaşılıyordu.

Yeni Zelanda’daki elim saldırı, başta YouTube olmak üzere bütün sosyal medya platformlarındaki yayın politikalarının tekrar gündeme gelmesine neden oldu. Facebook ve Twitter, saldırı görüntülerinin paylaşılmasına anlık olarak müdahale edebilecekleri sistemler üzerinde çalışıyor.

40
12
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
40
12
4
2
0