RedHack, Belediye SMS Sistemini Hackledi!

2
0
0
0
0
Pek çok belediyenin ve kamu kuruluşunun internet sitelerini hackleyen RedHack'in yeni son hedefi Çanakkale Belediyesi oldu.

Devlet kurumlarına yönelik hack saldırıları ile bilinen RedHack'in son hedegi Çanakkale Belediyesi oldu. Çanakkale Belediyesi'nin şehirdeki vatandaşlara toplu mesaj gönderdiği SMS sistemi, RedHack tarafından hacklenerek ele geçirildi.

Sistemi ele geçiren RedHack'in bir sonraki hamlesi ise bu sistemi kullanarak şehirdeki vatandaşlara toplu mesaj göndermek oldu.

RedHack'in gönderdiği mesaj şu şekilde;

'Ezilen, fedakar, cefakar halkımıza, günlerdir bir oyun oynanıyor. Bu oyunda ne darbecilerin, ne de diktatörlerin yanında olmak zorunda değilsin. Madem sonsuza kadar yasamayacaksın, o vakit bir avuç zengin asalağın çıkarları için de yasamamalısın. Bu hayat senin, bu hayat hepimizin! Kendinin farkına var, neden yasadığını sorgula. Bunu hak etmiyorsun! Biz köle değiliz! Onlar da efendi değil! Biz Halkız ve Halklar asla boyun eğmez #RedHacak (Kızıl Hackerlar)"

Olay sonrası açıklamalar yapan belediye yetkilileri, söz konusu mesajların kurumla bir bağlantısını olmadığını ve Bilgi İşlem Birimi'nin duruma müdahale etmeye çalıştığını bildirdi. 

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0