Rekabet Kurulu, Teknosa’ya 18 Milyon TL Ceza Kesti!

0
0
0
0
0
Rekabet Kurulu, Teknosa’ya 18 Milyon TL Ceza Kesti!
Teknosa, KAP’a yaptığı açıklama ile Rekabet Kurulu’nun kendilerine 18 milyon TL ceza kestiklerini, konuyla ilgili olarak tüm yasal haklarını kullanacaklarını açıkladı.

Rekabet Kurulu, geçtiğimiz yıl aralarında Vestel ve Teknosa’nın da yer aldığı teknoloji devleri hakkında, Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu’nun 4. maddesi’ni ihlal edip etmediklerini tespit etmek amacıyla soruşturma başlatmıştı. Bugün Teknosa’dan yapılan açıklama, Rekabet Kurulu’nun soruşturmayı tamamladığını gösteriyor.

Şirketin KAP’a yaptığı açıklamada, Rekabet Kurulu’nun kendilerine 18 milyon TL’lik ceza kestiği belirtildi. Karara itiraz edeceklerini ve tüm yasal haklarını kullanacağını belirten şirketin KAP’ta yer alan ifadeleri şu şekilde:

"13.03.2015 tarihli özel durum açıklamamız ile, Rekabet Kurulu tarafından Şirketimizin de aralarında bulunduğu Bilgisayar ve Konsol Oyunları ile Tüketici Elektroniği Pazarı'nda faaliyet gösteren çeşitli teşebbüsler hakkında, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun uyarınca soruşturma açıldığı duyurulmuştu. Söz konusu soruşturmaya ilişkin olarak Rekabet Kurulu tarafından Şirketimize, İdare Mahkemeleri yolu açık olmak üzere, toplamda 18.025.556,40 TL tutarında idari para cezası verildiğine ilişkin karar, Rekabet Kurulu tarafından açıklanmıştır.
 
Söz konusu para cezası ile ilgili olarak bütün yasal haklarımız kullanılacak olup, konu ile ilgili gelişmeler özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemelere uygun olarak yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır.
"

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0