KVKK, Kişinin İzni Olmadan Reklam Amaçlı Arama Yapan Bir Şirkete Ceza Kesti

22
1
1
0
0
Kendisinden izin alınmadan reklam amaçlı aranmasından rahatsız olan bir vatandaş, kendini arayan kurum hakkında şikâyette bulundu. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, vatandaşın talebini inceledi ve izinsiz arayan şirkete 75 bin lira ceza kesti.

Günümüzde şirketlerin potansiyel müşterileri bulmak amacıyla kullanıcı verilerine yüksek ödemeler yaptığını birçoğumuz biliyoruz. Bugün Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun potansiyel müşteri olduğu için izni olmaksızın aranan birinin şikâyeti üzerine verdiği karar gündem oldu.

Bir yatırım şirketi tarafından reklam amacıyla sürekli aranarak rahatsız edilen bir telefon kullanıcısı, kendisini rahatsız eden bu şirket hakkında Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na şikâyette bulundu. Şikâyet üzerine harekete geçen Kişisel Verileri Koruma Kurulu, ilgili kuruma 75 bin lira idari para cezası verilmesini uygun gördü.

telefon tutan adam

Gerekli incelemelerden sonra daha öncesinde başka bir yatırım şirketinde bulunan bir çalışanın yeni şirketinde işe başlayınca eski müşterilerinin bilgilerini de kendisiyle birlikte yeni şirketine getirdiği anlaşıldı. Yeni şirketin bahsi geçen müşterilerin telefon numaralarını kullanarak reklam aramaları yaptığı ortaya çıktı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun ihlali söz konusu olduğu için ilgili şirket 75 bin lira ceza ile karşı karşıya geldi. Cezayı alan şirketin ya da şikâyette bulunan kişinin kim olduğu ise açıklanmadı.

Kaynak : https://www.tv100.com/cep-telefonundan-izinsiz-arayan-sirkete-75-bin-lira-ceza-haber-465086
22
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
1
1
0
0