Reklamsız İnternet Hız Testi Uygulaması Fast'e İki Yeni Özellik Geldi

10
7
3
2
1
2016 yılında kendi internet bağlantı hızı testi uygulamasını hizmete sokan Netflix, bu hizmeti hiçbir zaman abartılı bir şekilde tanıtmadı. Son aylarda kullanım oranı artan Fast.com ve mobil uygulamaları için ciddi bir güncelleme gelince artık gerçek bir alternatif olduğunu kanıtladı.

Ookla gibi ya da kendi internet servis sağlayıcınızın hız testi hizmetlerini kullanıyorsanız, bağlantı hızınızı önemsiyorsunuz demektir. Bu hizmetlerin büyük çoğunluğu, bağımsız servisler oldukları için reklam kaynıyor, karmaşık bir arayüzle test sonuçlarını veriyorlar. Diğer taraftan operatörlerin sunduğu test sayfaları da beklendiği kadar stabil sonuçlar vermiyorlar. 

Netflix, kullanıcıların internet bağlantılarında sorun yaşayıp yaşamadıklarını anlamaları için son derece stabil ve sade bir arayüze sahip Fast.com sitesini hayata geçirmişti. Yaklaşık iki yaşında olan bu hizmetin mobil uygulamaları da bulunuyordu. Fast, sadece bağlantı hızını ölçüyor, ping ya da çeşitli detay sonuçları sunmuyordu. Firma, son 7 ay içinde bu hizmetin kullanım oranının ikiye katlandığını söyledi, mobil uygulamalardan yapılan test sayısı 500 milyonu geçti.

Netflix, “Bazı FAST.com kullanıcılarının, internet bağlantılarıyla ilgili daha fazla bilgi istediklerini duyduk. Bu nedenle, bağlantı gecikmesini ve yükleme hızını ölçebilme yeteneklerini de ekliyoruz. Böylece tüketiclerimiz, herhangi bir zamanda internet bağlantı hızlarını daha kapsamlı şekilde ölçebilecekler” duyurusunu yaptı. Yani artık Fast, gerçek anlamda bir hız testi servisi oldu. 

Siteye girer girmez test aşamasına bağlayan Fast hizmetine erişmek için buraya tıklayın. Büyük puntolarla yazılı olan indirme hızınız, “Daha fazla bilgi göster” butonuyla olaştığınız analizlerde ise yükleme ve gecikme sonuçlarınız yer alıyor. Ayrıca aşağıdaki butonlara tıklayarak, iOS ve Android uygulamalarına erişebilirsiniz.

Kaynak : https://fast.com/tr/
10
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
10
7
3
2
1