Renault-Nissan Mobil Teknoloji Entegre Edeceği Yeni Bir Girişime Başladı

0
0
0
0
0
Renault-Nissan mobilde kendi ana teknolojilerini geliştiriyor.

"Girişim" kelimesini duyunca aklınıza küçük firmalar, yeni iş kuran gençler gelebilir. Fakat büyük firmalar da artık bu tarz düşünerek sermayelerini arttırmaya çalışıyorlar. Paris Motor Show’da Renault-Nissan’ın CEO’su Carlos Ghosn, ürettikleri arabaların mobil teknolojilerini almaktan yana gibi görünüyordu. Fakat şirket yaptığı açıklamada kendi ana teknolojilerini üreteceklerini belirtti. İçeride bir girişim ekibi oluşturan firma, tıpkı işe yeni başlayan yeni girişimciler gibi çalışacak.

300 kişiden oluşacak ekip Ogi Redzic tarafından yönetilecek ve yazılım, bulut teknolojisi, veri analizi, makine öğrenmesi gibi teknolojiler geliştirecek. Renault-Nissan, Sylpheo adlı firmaya teklifte bulunarak; buradan birçok yazılımcı, bulut teknolojisi uzmanı istemişti. 


Renault-Nissan’ın bu ilerlemesi sanıyoruz ki rakiplerini de bu alana yönelmeye sürükleyecek. Mobil servislerde ürün geliştirme işinin araç kiralama servislerinden kişisel araç koleksiyonlarına dek etkide bulunması bekleniyor. Ana teknoloji üretimi bir yana Renault-Nissan, belli ki ulaşımın geleceğini önceden görmüş ve buna yönelimin ilk adımını atmış. Ayrıca bir start-up mantığı ile çalışması bize eski büyük şirketlerin de çağa ayak uydurmak zorunda olduğunu gösteriyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2016/10/18/renault-nissan-will-build-core-mobility-tech-with-a-new-internal-startup/?ncid=rss
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0