Resident Evil Serisinin En Sevilen Oyunu Resident Evil 2 Yeniden Geliyor! (Fragman)

9
7
3
1
0
Resident Evil Serisinin En Sevilen Oyunu Resident Evil 2 Yeniden Geliyor! (Fragman)
Capcom, uzun yıllardır konsol ağırlıklı platformlara özel olarak çıkarttığı Resident Evil serisinin en sevilen oyunu Resident Evil 2’yi yenilenmiş haliyle piyasaya sürüyor. Üstelik bu kez sadece PlayStation 4’e özel değil, Xbox ve PC’ye de geliyor.

Korku oyunları tufanından önce piyasada sadece bir lider vardı; Resident Evil serisi ciddi bir oyuncu kitlesine sesleniyordu. E3 2018 kapsamında bir duyuru yapan Capcom, serinin ikinci oyununun yenileceğini açıkladı. Resident Evil 2’nin seride en sevilen yapımlardan birisi olması sevindirici bir haberdi. Bir diğer sevindirici haber oyun sadece PlayStation 4’e özel değil, aynı zamanda PC ve Xbox’a da çıkacak.

Capcom’un Avrupa ofisi, fuarda yapılan duyurudan sonra oyunun çıkış tarihi olarak 25 Ocak 2019’u işaret etti. Bu tarihte önce Xbox One X için çıkış yapacak oyun, sonrasında PC için optimize edilmiş bir versiyona da kavuşacak.

Residen Evil 2 Remastered, sadece grafikleri yenilenmiş bir oyun olmayacak:

Oyun dünyasının kültlerinin daha önce de yenilendiklerini görmüştük. Bu yenilikler, büyük çoğunlukta sadece görsel anlamda yapılıyor, oyunların içeriğinde ciddi bir değişim yaşanmıyordu. Resident Evil 2 ise sadece görsel kaygılarla değil, aynı zamanda daha derin bir hikaye anlatısına sahip olacak. Elbette buna gerçekçilik, yeni kontrol tarzları ve hayatta kalma gibi günümüz trendleri dahil edilecek. 

İlk olarak 1998 yılında çıkış yapan Resident Evil 2, bugün bile hala trend olan gerilim ögelerinin ve bulmaca çözme aşamalarının ilk kez uygulandığı yapımlar arasındaydı. Hikayeyi bilmeyenlere şöyle kısaca özetleyelim: Raccoon City’de feci bir salgına maruz kalan sakinler zombilere dönüşmektedirler. Henüz işe başlamış çaylak polis memuru Leon Kennedy ve şehirdeki kolejin öğrencisi Claire Redfield, salgınla mücadele ederler. Hem Leon hem de Claire’i oynayabildiğimiz çeşitli bölümler vardır. Hikaye iki karakterin bakış açısından farklı şekillerde ilerlemeye devam eder. 

Resident Evil 2 Remastered için detayları size aktarıyor olacağız takipte kalın :)

Kaynak : https://www.windowscentral.com/capcom-confirms-resident-evil-2-remake-xbox-one-and-pc
9
7
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
7
3
1
0