Rio 2016'ya Damga Vuran Selfie: İki Kore'nin Çocukları Aynı Karede Buluştu!

0
0
0
0
0
Rio 2016 ilginç anların yaşanmasına neden oluyor. Güney Koreli sporcu ile Kuzey Koreli rakibinin aynı karede yer aldığı selfie bir olimpiyat ikonu olma yolunda ilerliyor.

Olimpiyatlar mücadele kadar centilmenlik, dostluk ve barışı da simgeler. Heyecanlar, zaferler, birliktelikler ve hatta hak arayışlar olimpiyatlara daima damgasını vurur. 1968 Mexico City Olimpiyatları’ndaki ırkçılığı protesto için o havaya kalkmış yumrukları kim unutabilir? 

Günümüzde bile ikon olan o fotoğraf gibi, yıllar sonrasında konuşulabilecek bir kare de Rio 2016’ya damgasını vurdu. Kuzey Kore ve Güney Kore’den iki jimnastik sporcusu 27 yaşındaki Hong Un-jong ve 17 yaşındaki Lee Eun-ju karşılaşma öncesi antrenman sırasında “selfie” çekildi. İki sporcunun çekildiği “selfie” hiç şüphesiz spordan öte anlamlar içeriyor. Teknik olarak savaşta ve düşman olan iki ülkenin iki vatandaşı bir spor organizasyonunda da olsa bir araya gelmeyi başarıyor. Hem de tüm ayrılıklara karşı gülümsemeyi başararak.

Sosyal medyada hızla yayılan fotoğrafta sporcuların yakınlığı ve samimiyeti aslında savaşın halklar arasında değil ideolojiler ve liderler arasında olduğunun da somut bir göstergesi. Spor ve olimpiyatlar bir kez daha birleştirici yönünü ortaya çıkararak insanlığa bu fotoğraf aracılığıyla yeniden mesaj veriyor. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0