Riot Games Çalışanları, Zorunlu Uzlaşma Kararının Ardından Protesto Başlattı

32
13
9
6
3
Riot Games çalışanları, cinsiyetçilik davalarının uzlaşma kararı ile son bulmasına karşın Riot Games'i terk ettiler ve sadece şirket isteklerini yerine getirirse işlerine devam edeceklerini açıkladılar.

Riot Games’in 150’den fazla çalışanı, zorunlu uzlaşma ve cinsiyetçi kültürü protesto etmek için dün Los Angeles’taki Riot Games’in ana merkezini terk etti. İşlerine devam etmelerini sağlayacak tek şeyin ise şirketin çalışanların taleplerini 16 Mayıs’a kadar yerine getirmesi.

2018 yılı içerisinde Kotaku, Riot Games’teki cinsiyet ayrımcılığı iddiasıyla derin bir soruşturma başlatmıştı. Kotaku, şirketin kadınlara haksız davrandığını ve kadın çalışanları dezavantajlı konumda bıraktığını söyleyen 28 Riot Games çalışanıyla konuşmuştu. Ardından 2019 yılının başlarında beş çalışan, Riot Games’in cinsiyetçi bir işyeri olduğunu iddia ederek şirkete dava açtı. Nisan ayında ise Riot, cinsiyetçiliğe maruz kalan kadınları uzlaşmaya zorlama yönünde bir dava açtı.

Özel uzlaşma, şirketlerin suçlamalar için sorumlu tutulmalarını zorlaştıran bir uygulamadır. Riot’un avukatları, bu çalışanların işe alındıklarında uzlaşma anlaşması imzaladıklarını belirtiyor. Tüm geçmiş, şimdiki ve gelecekteki Riot çalışanları için zorunlu uzlaşmaya son verilmesi çağrısında bulunmak için gerçekleştirilen dünkü protesto, Riot yönetimine bu işin artık ciddi olduğunu göstermeyi amaçlıyordu.

Barışçıl ve kazasız geçen protestonun sonunda, Indu Reddy isimli Riot yazarı yönetimin 16 Mayıs’a kadar zorunlu uzlaşmayı anlaşmadan kaldırmaması durumunda işlerine artık devam etmeyeceklerini ve daha büyük protestolar başlatacaklarını açıkladı.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/07/riot-games-walk-out-sexism-lawsuits-arbitration/
32
13
9
6
3
Emoji İle Tepki Ver
32
13
9
6
3