Riot Games, 'Cinsiyetçilik' Davası Sonucu Kadın Çalışanlarına 10 Milyon Dolar Ödeyecek

42
15
9
8
6
Riot Games'in bir süredir devam eden "cinsiyetçilik" davasında sona gelindi. Kadın çalışanlarına eşit davranmamakla suçlanan Riot Games, 2014 yılından itibaren işe giren veya o dönemlerde çalışan tüm kadın çalışanlarına toplam 10 milyon dolar ödeme yapacak.

2009 yılında hayatımıza giren League of Legends'ın geliştiricisi Riot Games, son dönemlerde sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Şirket, bir süredir ABD'nin Kaliforniya eyaletinde kendisine yönelik açılan davayla uğraşıyor. Riot Games'e cinsiyetçilik suçlamalarının yönelttiği bu dava ile ilgili şimdi yeni bir gelişme yaşandı ve şirket, son beş yıl içerisinde çalışan ya da işe giren tüm kadınlara toplamda 10 milyon dolarlık ödeme yapacak.

Mahkemeye sunulan bilgilere göre Riot Games, kadın çalışanlarına adeta zulmediyordu. İşe alma ve terfi konularında zorluk çıkarıyor, kadınlara özel bölümler oluşturuyor ve hatta aynı görevde çalışan erkeklere, çok daha fazla maaş veriyordu. Ancak artık bu durum geride kaldı. Çünkü Riot Games hakkında açılan dava, Kaliforniya'nın en büyük uzlaşma bedellerinden biriyle sona erdi.

Riot Games

Aslına bakacak olursak Riot Games, bu anlaşmanın altyapısını bir süredir kuruyordu. Şirket son dönemlerde büyük bir değişimin içine girdi ve özellikle de kadın çalışanlarıyla ilgili bazı önemli adımlar attı. Atılan bu adımlar, Riot Games'in yaptığı hatadan döndüğü yönünde yorumlandı. Aslında bu yorum gerçekçiydi çünkü Riot Games'in bazı kadın çalışanları, artık yönetici pozisyonundalar.

Söz konusu davada müştekilerin avukatı, Riot Games'in son dönemlerdeki çabalarını takdir ettiklerini ve Riot Games'in attığı adımların, niyetlerinin ciddi olduğunun bir göstergesi niteliğinde olduğunu söyledi. Riot Games'in kadın çalışanlarından bir tanesi de mahkemede konuştu ve bu durumun memnuniyet verici olduğunu söyledi. Ancak aynı çalışan, Riot Games'in böyle bir konu nedeniyle ödeme yapacak olmasının hafızalardan silinmeyeceğini düşünüyor.

Yapılan bu uzlaşmayla birlikte Riot Games, çalışanlarına 10 milyon dolar ödeme yapacak. Bu ödemelerin nasıl ve neye göre yapılacağı, ayrıca ödemenin ne zaman yapılacağı şu an için bilinmiyor. Ancak öyle ya da böyle Riot Games, sorunları gidermek için çeşitli adımlar atıyor ve geçmişi geride bırakıp yoluna devam etmek istiyor. 

Kaynak : https://kotaku.com/riot-settles-lawsuit-will-pay-every-female-employee-si-1840156366
42
15
9
8
6
Emoji İle Tepki Ver
42
15
9
8
6