Robotlar ve Yapay Zekalar İnsan İşçilerin Yerini mi Alacak?

9
4
4
3
0
Günümüzün sanayisinde en çok düşünülen sorunlardan bir tanesi de yeni yeni türeyen robot ve yapay zeka teknolojileridir. İnsan işçilerin yerini almasından korkulan bu teknoloji, şimdilerde korkutucu bir hal alıyor.

Robot işçilerin ve yapay zeka teknolojisinin gündemimizde olması, insanların iş kaygısı yaşamasını da beraberinde getirdi. Sanayide yoğun işlerin robotlara yaptırılabileceği ve her şeyin sorunsuz ilerleyeceği düşüncesi bir yana dursun, bir de bu fikrin asla gerçekleşmeyeceğine inananlar mevcut. Şu an için henüz sonuç bilinmese de sanayi, robotları ve yapay zekaları yavaş yavaş içine çekmeye başladı.

Yapay zeka ve robot kombinasyonunun muhteşem bir ikili olduğunu düşünen işverenler, bunu denemeye de şimdiden başladılar. Daha fazla işin daha kısa sürede ve daha az maliyetle yapılabilme ihtimali ise kesinlikle akılları çeliyor. Bu noktada İngiltere’de yayınlanan bir rapora göre, 2017 ile 2037 yılları asarında 7 milyona yakın iş yükü robotlara devredilecek. Maliyetlerde ve harcamalarda düşüş yaşanacağı düşünülen bu yöntem ise tahmin edeceğiniz üzere beraberinde işsizliği getirecektir.

Ancak ihtimaller her ne olursa olsun, bazı sektörlerdeki insana olan ihtiyacında göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Şu an için gözümüze geleceğe diktiğimizde, aklımızda her yerde görev alan robotlar canlanmış olsa da konu hakkında net bir söylemde bulunmak elbette ki imkansızdır. Bu sebeple her an her şeyin değişebileceğini unutmamakta yarar var.

Kaynak : https://www.newscientist.com/article/mg23931873-700-robots-and-ai-will-actually-create-more-jobs-than-they-take/?utm_campaign=RSS%7CNSNS&utm_source=NSNS&utm_medium=RSS&utm_content=technology&campaign_id=RSS%7CNSNS-technology
9
4
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
4
3
0