Rocket Lab'ın Electron İsimli Roketi Nihayet İlk Ticari Uçuşunu Gerçekleştirdi

11
2
1
0
0
Rocket Lab'ın Electron İsimli Roketi Nihayet İlk Ticari Uçuşunu Gerçekleştirdi
Rocket Lab, nisan ayından beri sürekli ertelemek durumunda kaldığı, Electron'un ilk ticari uçuşunu nihayet gerçekleştirdi.

Yeni Zelanda merkezli roket şirketi Rocket Lab, bu senenin başlarında ilk ticari faaliyetlerini başlatacaklarını söyleyip tarih olarak da nisan ayını belirlemişti. Ancak aşılamayan bazı teknik sorunlar 'It's Business Time' ismi verilen bu ilk ticari uçuşun nisan ayında gerçekleşmesine engel oldu ve sonrasında da şirket sürekli bir erteleme haline girdi. Nihayetinde Kasım'a ertelenen uçuş, bu kez hedefinden şaşmadı ve Rocket Lab 'It's Business Time' misyonunu nihayet başlattı.

Yeni Zelanda'da bulunan fırlatma alanından fırlatılan Electron, 6 minik uyduyu yörüngeye çıkarmak için görevlendirildi ve fırlatma gerçekleşti. Başarıyla gerçekleştirilen fırlatmanın ardından Rocket Lab, resmi Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla tüm uyduların yerlerine başarılı şekilde bırakıldığını açıkladı.

Ekip yaşanan ertelenmeler ve aksiliklere rağmen artık fırlatmalara ve yeni görevlere hazır. Özellikle küçük uyduları uzaya götürmek için en uygun alternatiflerden biri olan Electron'un amacı daha az maliyetli ve daha kolay uçuşlar gerçekleştirmek. 17 metre uzunluğunda olan Electron, aynı anda 227 kg'ye kadar yükü yörüngeye taşıyabiliyor. Rocket Lab'ın sıradaki hedefi ise uçuşlarına çok ara vermeden Aralık ayında da bir fırlatma gerçekleştirebilmek.

Kaynak : https://www.space.com/42411-rocket-lab-launches-first-commercial-mission.html
11
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
1
0
0