Rocky’nin Varisi Creed Serisinin İkinci Filminden Mükemmel Bir Fragman Geldi!

29
1
1
0
0
Rocky’nin Varisi Creed Serisinin İkinci Filminden Mükemmel Bir Fragman Geldi!
Sinema dünyasını en unutulmaz serisi olan Rocky ile bağlantılı olan, 2015 yılında ilk filmini izlediğimiz Creed sersinin ikinci filminden ilk fragman geldi. Senaryosunu tıpkı orijinal seride olduğu gibi Stallone’nin yazdığı filmde bir de Drago sürprizi var.

Spor filmleri söz konusu olduğundan sinemanın güzelliğinden biraz feragat etmek gerekiyor. Niteki bu konu Rocky serisi için geçerli değildi. Seride genç bir boksörün gözünden hayatın pek çok dramasını görmüş, önemli mesajların işlendiği enfes bir hikaye izlemiştik. Sylvester Stallone kendisi yazıp yönettiği ve başrolünde olduğu bu seriyle adını dünyaya duyurmuştu. Rocky sanki gerçekten bir boksör gibi milyonları hayran bırakmıştı. 

Filmlerde Rocky’nin önce en ciddi rakibi, sonra da en yakın dostu ve antrenörü olan Apolo Creed, kendisini fazlasıyla sevdiren bir karakterdi. İzleyiciler onun ölümüyle yıkıldılar. Derken yıl 2015 olduğundan Rocky’nin devamı niteliğinde olan yeni bir maceraya başladık. Bu kez başrolde Apollo Creed’in oğlu olan Adonis Johnson vardı. Film büyük beğeni topladı ve bu kez antrenörün Rocky olduğu yeni bir seri başladı.

Creed II filminin ilk fragmanı sonundaki sağlam sürprizle adından söz ettirecek gibi görünüyor:

Adonis Johnson, nağm-ı diğer Creed, bu filmde Rocky’nin diş bilediği, dağlara taşlara çıkıp adını sayıkladığı Rus boksör Ivan Drago’nun oğlu Viktor Drago’ya karşı mücadele edecek. Hatırlarsanız orijinal seride Ivan Drago, filmin çıktığı yıllarda çokca tartışılan ABD-Rusya rekabeti için önemli mesajlar veriyordu bize. Sovyet teknolojisinin avantajlarından faydalanan Ivan, mezbada et yumruklayan Rocky’yi yenememişti ama dostluk kazanmıştı. 

Aslında bakıldığında Creed II’nin hikayesi, gerek Creed’in artık eşi olmuş kız arkadaşının gözünden, gerekse de “Hayır dostum bu adam seni parçalar” uyarılarını dinlemeyip mücadeleye hırsla geri dönen karakterin gözünden aynı Rocky gibi.  

Başrolünde Black Panther ile büyük sükse yaratan Michael B. Jordan’ın olduğu Creed 2, 21 Eylül 2018’de vizyona girecek.

29
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
29
1
1
0
0