NASA Teknolojisine Sahip Akıllı Telefon: Rokit One

0
0
0
0
0
ROK Mobile International, İnsan Sağlığı Örgütü (H2O) ve NASA tarafından geliştirilen akıllı telefon Rokit One duyuruldu.

Günümüzde Apple iPhone’lar, Samsung Galaxy’ler, Sony Xperia’lar havada uçuşurken, gelişmiş teknolojili ürünler için kullanılan “Uzay teknolojisi” gerçek oluyor. Bizzat NASA’nın da bu işte dahil olduğu yeni bir akıllı telefon yolda.

Rokit One (Rokit 1) adını alacak olan cihaz, ABD’li operatörlerden biri olan ROK Mobile tarafından İnsan Sağlığı Örgütü (H2O) ve NASA desteğiyle geliştirildi. “Dünyanın ilk düşük radyasyonlu telefonu” olarak lanse dilen Rokit One, NASA tarafından geliştirilmiş olan “Elektromanyetik radyasyon kamuflaj malzemesi” ile tasarlandı. İnsan Sağlığı Örgütü’nün de arkasına alan Rokit One, teknik olarak piyasada bulabileceğiniz ve insan sağlığına en zararsız telefon olarak yola çıkıyor.

4G/LTE desteği de sunan telefon görünüşe göre SAR değeri bakımından oldukça düşük olacak. Ancak şu an için telefonun teknik detayları ve donanımı bilinmiyor. Fakat asıl amacının düşük radyasyon olduğu telefonun teknik özellikler bakımından ortalama ya da alt seviye gibi özellikler ile gelmesi muhtemel. Amerika Birleşik Devletleri’nde ROK Mobile kullanıcılarına özel olacak olan cihaz’ın tek elimizdeki görseline bakacak olursak Samsung’dan fazla feyz almışlar gibi duruyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0