RTÜK’ten ‘Dondurma Reklamı’ Açıklaması: Ahlak Sınırı Aşılabiliyor

174
54
16
4
1
Son dönemde tepki çeken birçok kararın altına imza atan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yemek programlarına ve reklamlara düzenleme getirmeye hazırlanıyor. Kurulun birinci hedefinde “genel ahlak sınırını aştığını” iddia ettiği dondurma reklamları var.

TBMM Dilekçe Komisyonu, Obezite İle Mücadele Alt Komisyonu’nda konuşan RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, reklam içerikleri ve yöresel yemek programları konusunda bazı düzenlemelere gidileceğini söyledi. 

“Asitli içecekler ve dondurma reklamları içerisinde sıkıntılı hususlar var. Özellikle dondurma reklamlarında genel ahlak sınırını aşan sorunlar olabiliyor” diyen Ellialtı, markaları yakından ilgilendiren bazı yeni düzenlemelerin yolda olduğunun sinyalini verdi. 

rtük

Daha önce bazı asitli içecek ve dondurma reklamlarına ceza kestiklerini belirten Ellialtı, “Reklamverenler ve Reklamcılar Derneği’yle görüşerek, özellikle dondurma reklamlarıyla ilgili içeriklerde bazı düzenlemelere gidiyoruz” dedi. Reklamlar yayınlandıktan sonra ceza vermelerinin anlamsız olduğunu ifade eden Ellialtı, sözlerine şöyle devam etti:

“O reklamlar çekilmeden biz kendileriyle görüşüp, toplantı yapacağız. Bu reklamlar içerisindeki sıkıntılı hususlar ve özellikle dondurma reklamlarında genel ahlak sınırını aşan sorunlar olabiliyor. Bunlarda da bir düzenlemeye giderekten her ne kadar yetkimiz dâhilinde önceden müdahale yetkimiz olmasa da birtakım ortak çalışmalarla bunu çözmeye çalışıyoruz.” 

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/dondurma-reklami-sikintili-41370967
174
54
16
4
1
Emoji İle Tepki Ver
174
54
16
4
1