RTÜK'ten Dolaylı Netflix Reklamı Gibi Açıklama

79
18
11
0
0
Gündeme dair açıklamalarda bulunan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), internet yayıncılığı için lisanslama çalışmalarına başlandığını duyurdu. Açıklamalarında zorunlu PIN uygulaması için Netflix'e özel teşekkürlerini sunan kurul, bu kararın diğer yayıncılara örnek olması gerektiğini belirtti.

Son dönemde internet üzerinden yayın yapan Netflix gibi kurumları sıkı takibe alan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), gündeme dair bazı önemli açıklamalarda bulundu. Netflix’e Türkiye faaliyetlerinde ebeveyn kontrollü PIN korumasına geçtiği için teşekkür eden RTÜK, yapılan açıklamalarda internet, radyo ve televizyon yayınlarını düzenlemek ve denetlemek için lisanslama çalışmalarına başlanıldığını da hatırlattı.

Yeni yönetmeliklerin uygulanması kapsamında yerli ve yabancı kuruluşlarla iletişim halinde olunduğunu belirten kurul, “Milli ve manevi değerlerimiz başta olmak üzere aileyi önceleyen hassasiyetlerimizi, muhataplarımıza titizlikle aktardık” açıklamalarında bulundu. Bu noktada RTÜK, yaptığı çalışmaları özgürlükleri kısıtlamak için değil, yeterli denetimin sağlanamadığı bu alanı düzenleyerek herkesin özgürlüğünü sağlamak için yaptığını belirtiyor.

RTÜK, Netflix’e teşekkür etti:

Netflix

RTÜK, ülkemizdeki genel ahlakı dikkate alıp yayın içeriklerini ona göre düzenleyen yayıncılara teşekkürlerini sundu. Yapılan açıklamada Netflix’e özel teşekkürlerini sunan kurul, isteğe bağlı yayıncılık alanının devlerinden olan uluslararası bir platformun sistemine ebeveyn kontrolü getirmesinin tam da istedikleri şey olduğunu ifade etti.

Açıklamalarında “Kendilerini aldıkları karardan dolayı kutluyoruz” diyen RTÜK, 18 yaş üstü içeriklerde zorunlu PIN uygulamasına geçilmesinin önemine de dikkat çekerek diğer kuruluşlardan da aynı titizliği ve özeni beklediğini, Netflix’in bu uygulamasının diğer kuruluşlara da örnek olması gerektiğini dile getirdi.

Netflix yetkilileriyle yürüttükleri yakın çalışmalardan olumlu sonuçlar aldıklarını düşünen RTÜK, bu kararın açık kapı iletişim politikasının bir neticesi olduğunu düşünüyor. RTÜK’e göre bu karar sayesinde ebeveynler, bu tip zorunlu PIN gerektiren içeriklerde çocuklarının kontrolünü daha etkin bir şekilde sağlayabilecekler.

Ülkemizin son dönemlerdeki en çok tartışılan konularından olan yayıncı politikaları ile RTÜK arasında daha farklı ne gibi gelişmeler yaşanacağını ilerleyen günlerde göreceğiz. Bu süreçte yaşanan tüm gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip edebilirsiniz.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/rtuk-internette-radyo-ve-tv-yayinciligi-icin-lisanslama-calismalari-basladi,850543
79
18
11
0
0
Emoji İle Tepki Ver
79
18
11
0
0