RTÜK'ün Netflix'e Sansür Getirmesine Sosyal Medyanın Tepkileri

300
72
4
4
2
RTÜK, Netflix gibi platformlara düzenleme getireceğini ifade ettikten sonra sosyal medya kullanıcıları tepkilerini özellikle Twitter aracılığıyla göstermeye başladı. Birçok kişi Netflix'in RTÜK'ten sonraki hallerini esprili bir şekilde anlatırken birçok kişi de RTÜK'ün halihazırda yayında olan yapımlara dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz gün RTÜK'ün Resmi Gazete'de yayınladığı yönetmelik sonucunda Netflix, BluTV ve Puhutv gibi platformların kullanıcıları, sosyal medyada tepkilerini gösterdi. RTÜK'ün internet üzerinden yayın yapan kanallara düzenleme getirmesinin ardından platformların özgürlüğünün kısıtlanması konusu da kullanıcılar tarafından hiç hoş bir şekilde karşılanmadı.

1 Ağustos 2019 tarihinde yayınlanan yönetmeliğe göre internet üzerinden yayın yapan kanalların RTÜK düzenlemelerine uyması ve yabancı şirketlerin Türkiye'de bir şirket açarak yayın lisansı alması gerektiği ifade edildi. İNTERNET-TV yayın lisansının ücreti de 100.000 Türk Lirası olarak belirlendi.

Tüm bu açıklamaların ardından Netflix, Türkiye'nin kendileri için önemli bir pazar olduğunu, gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirdi. Yine de Netflix sözcüsünün yaptığı açıklamalarda kesin bir dilin kullanılmaması, Netflix'in Türkiye'den çekilip çekilmeme konusunda kararsız olduğunu gösterdi.

Özellikle Twitter üzerinden bu konuya ilişkin tepkilerse olayın kendisi kadar olmasa da fazlasıyla büyük oldu. Twitter üzerinde #Netfliximedokunma şeklinde bir hashtag başlatıldı ve katılım yoğun oldu.

netflix

netflix

netflix

netflix

netflix

300
72
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
300
72
4
4
2