Rus Arama Motoru Devi Yandex, Türkiye'de Ne Kadar Kullanılıyor?

5
4
1
0
0
Rus Arama Motoru Devi Yandex, Türkiye'de Ne Kadar Kullanılıyor?
2015 verilerine göre Türkiye'nin en çok kullanılan ikinci arama motoru Yandex. Peki Yandex'i ne kadar kullanıyoruz?

Bildiğiniz gibi Rusya, özellikle yerli yazılım konusuna önem veren bir ülke olduğu için ülkede kendi ülkelerinden çıkan arama motoru Yandex gibi birçok yerli girişimlerini destekleyerek sadece kendi ülkelerinde değil dünya genelinde de başarılı olmalarına imkan tanıyorlar.

Rusya'da Google'dan bile daha fazla kullanılayarak Rusya'nın en fazla kullanılan arama motoru Yandex, hal böyle olunca birçok ülkede de reklam kampanyalarıyla Google'a karşı ciddi bir rakip olmayı hedefliyor. Yandex'in Google'a rakip olduğu ülkelerden bir tanesi de Türkiye. Peki biz, Yandex'i ne kadar kullanıyoruz?

Return on Now isimli araştırma şirketinin 2015 yılını baz alarak yaptığı araştırmaya göre Türkiye'de en fazla kullanılan arama motoru ezici üstünlükle Google iken Google'ı Yandex takip ediyor. Google, Türkiye'de %98 oranında kullanılırken Yandex'in kullanım oranı ise %2. Microsoft Bing gibi diğer arama motorları ise Türkiye pazarından pay alamamış.

Özellikle Fenerbahçe gibi büyük taraftar kitlesi olan futbol takımlarıyla yaptığı anlaşmalar ve TV reklamlarıyla ülkemizdeki popülerliğini arttıran Yandex, %2 oranıyla Google'a göre az kullanılsa da diğer arama motorlarına göre ülkemizde en fazla kullanılan ikinci arama motoru olma unvanına sahip. Ayrıca diğer birçok ülkeye kıyasla Yandex, Türkiye'de yoğun olarak tercih ediliyor.

5
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
1
0
0