Rus Askerler İçin ‘Duvarların İçini Gösteren’ Radar Sistemi Geliştirildi!

1
0
0
0
0
Rusya Ulusal Muhafızları için geliştirilen yeni radar sistemi, duvarların içinin görülmesini ve harekat yolunun hesaplanmasını sağlıyor.

Rusya Ulusal Muhafızları, artık PO-900 adında oldukça gelişmiş bir portatif radar sistemi kullanacaklar. Ürünü geliştiren mühendislik şirketinin yetkili isimlerinden olan Igor Vedeneyev, cihazın güvenlik birimlerine duvarın arka kısmındaki hedefleri netleştirme, operasyonların güvenlik düzeyini ve hareket kabiliyetini arttırma gibi fırsatlar sağlayacağını belirtti.

Birkaç duvarın arkasında bulunan canlıları tespit edebilen radarın ayrıca arama-tarama kabiliyetine sahip olduğunu söyleyen yetkili, bu özelliğin de mayın ve patlayıcı cihazlar ile gizli mahzenlerin tespit edilmesini sağladığını açıkladı.

PO-900’ün portatif olmasına da vurgu yapan Vedeyenev, "Bu cihaz, özel timlere özel olarak, bir kişinin taşıyabileceği şekilde tasarlandı. Ağırlığı 800 gram, 40 santimlik tuğla duvar içinden hedef bulma menzili maksimum 11 metre. Cihaz, hedefleri hareketine ve nefes almasına göre bulma rejimine sahip. Ayrıca inşaat yapıları, toprak ve diğer ortamları tarama rejimine de sahip" şeklinde konuştu.

Farklı ülkelerdeki (ABD, İsrail ve İngiltere) bilim insanlarının da benzer teknoloji üzerinde çalıştığını söyleyen Vedeyenev, cihazlarının temel üstünlüğünün çok katmanlı duvarların içinin görülmesine olanak sağlaması olduğunu belirtti.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0