Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yaşam

Rus Doktora Göre Koronavirüs “Ebediyen Geldi”

Rus doktor Aleksandr Myasnikov, koronavirüs pandemisinin sona ermesinin ardından bile yeni tip koronavirüsün tamamen yok olmayacağını söyledi. Koronavirüs salgını sonrası hastalık kalıcı olacak.

Rus Doktora Göre Koronavirüs “Ebediyen Geldi”
Emre Ömer Zehir Emre Ömer Zehir /

Dünyanın dört bir yanında hayatı olumsuz etkileyen koronavirüs pandemisi için çalışmalar devam ediyor. Salgın sona erdikten sonra hastalığın görülmeye devam edileceğini iddia edenlerden biri de Rus doktor Aleksandr Myasnikov oldu.

Myasnikov, yeni tip koronavirüs Covid-19 için yeni açıklamalar yaptı. Doktora göre hastalıkla başa çıkacağız ancak gelecekte bu hastalığın yeni versiyonları ortaya çıkacak. Toplam koronavirüs çeşitlerinin sayısı ise yedi olacak.

Myasnikov: “Artık ebediyen geldi”

Rus Doktora Göre Koronavirüs “Ebediyen Geldi”

Mysanikov, yaptığı açıklamada Kovid-19 artık ebediyen geldi ve bundan böyle gitmeyecek. Kardeşleri olan koronavirüslerin dünya genelinde akut solunum yolu hastalıklarına yol açtığı gibi bu virüs de insan koronavirüsünün altı türüne katılacak ve bundan böyle yedi koronavirüsümüz olacak.” ifadesini kullandı.

Doktorun yaptığı açıklamaya göre Rusya vatandaşları, tıpkı dünyanın geri kalanında olduğu gibi ikinci dalgayı bekliyor. Yine de doktora göre bu ikinci dalga geldiğinde toplumlar artık sürü bağışıklığı kazanmış olacak ve hastalık gelecekte şimdiki kadar tehlike arz etmeyecek.

Koronavirüs salgını dünyayı etkiliyor

Rus Doktora Göre Koronavirüs “Ebediyen Geldi”

Dünya Sağlık Örgütü, 11 Mart tarihinde yaptığı açıklamayla koronavirüsün bir pandemi olduğunu ortaya çıkarmıştı. Dünya çapında toplam vaka sayısı 1.7 milyonu geride bıraktı. Toplam ölüm vakası sayısı ise 107 bini geçti. İyileşen kişi sayısı ise 395 bin kişi olarak açıklandı.

Koronavirüs salgını ilk olarak Çin’de başlamıştı. Wuhan eyaletinden başlayan salgın, Çin yönetiminin açıklamalarına göre sıfır noktasında kontrol altına alınmış durumda. Batı dünyası ise pandemi ile başa çıkmaya çalışıyor. Amerika Birleşik Devletleri şu anda salgının en yaygın olduğu ve en çok ölüm vakasının görüldüğü ülke durumunda bulunuyor.

Koronavirüs nedeniyle ülkemizde de ciddi önlemler alınıyor. Son açıklanan rakamlara göre Türkiye’de toplam vefat sayısı 1.101’e ulaştı. Salgının kontrol altına alınması için çalışmalar dünyanın dört bir yanında devam ediyor.

YORUMLAR

(7)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
Elshad Gasymov 6 yıl önce
Bu ruslar daha geçen ilaç bulduk diye dünyayı kandırmıştı. Aldanmayın
Matris Reloaded 6 yıl önce
Yıllarca "doğanın dengesini bozacak şeyler yapmayın, artık geri dönüşü mümkün olmayan çizgiyi geçiyoruz" denildi, karar verici konumunda olanlar kulak bile asmadı. Aynı tas aynı hamam devam edildi. Doğa ve hayvanlar kazanç için acımasızca katledildi. Şimdi bu ahlar vahvahlar, bu eyvahlar boşuna. Tak sepeti kolunu, herkes kendi yoluna.
Mustafa Sarıkaya 6 yıl önce
Abartmayın abartmayın abartmayın abartmayın abartmayın abartmayın abartmayın abartmayın abartmayın artık yeter !