'Rus Hackerlar, ABD Seçim Sonuçlarını Değiştirecek' İddiaları!

2
1
0
0
0
ABD'de seçimlere ramak kala, Hillary Clinton'un email hesabı hacklenmişti. Şimdi ise "seçim makineleri"nin hacklenebileceği konuşuluyor. Rus hackerlar ABD seçimlerini hedef alabilir.

ABD’de bugün seçim var. Bu seçim yalnızca ABD halkının değil, tüm dünyanın da kaderini belirleyecek; çünkü Amerika küresel bir güç. Dünyanın her yerinde nefesler tutulmuşken; başkan adaylarından Donald Trump’ın geçen salı günü, seçimlerin şaibeli olup olmadığını sorgulaması gündeme bomba gibi düştü.

Bilindiği üzere ABD başkanlık seçimlerinde oy pusulası, seçim sandığı, zarf gibi araçlar kullanılmıyor; sistem tamamen dijital! Bu da akla çeşitli senaryolar getiriyor. Seçimlere az bir süre kalmışken Hilary Clinton’un ve birçok Demokrat adayın emailleri çalınmış ve Wikileaks üzerinden yayınlanmıştı. Ayrıca iki eyaletteki seçmen listelerinin bulunduğu veri tabanları da hedef alınmıştı. Bu olay ABD’li güvenlik birimlerince Rusya’nın seçim sonuçlarını etkilemek için yaptığı bir girişim olarak algılandı.

ABD İçişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Direktörlüğü’nün ortak açıklamasına göre; seçim makinalarının hacklenmesi büyük bir olasılık değil. Bu iki kurum, hack gruplarının veya diğer devletlerin hackerlarının bunu gerçekleştiremeyeceğini ileri sürdü. Makineler, internete doğrudan bağlı değil. Her eyalet farklı bir oy sayım altyapısı kullanıyor.

ABD başkanı kim seçilirse seçilsin, seçim sonuçlarının geçerliliği hakkında kuşku duyulacak gibi duruyor.

Kaynak : http://www.itechpost.com/articles/50702/20161106/russia-hack-presidential-election-2016.htm
2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0