Rusya 3. Dünya Savaşı’na Hazırlanıyor!

1
0
0
0
0
Rusya, nükleer savaştan korunmak için Sovyetler Birliği döneminde yaptığı sığınakları arttırıyor. Ülke, bu ayın başında dört gün boyunca sivil savunma tatbikatı yaptı.

Dünya iki kutuplu düzendeyken; -bir yanda Sovyetler Birliği, diğer yana ABD ve Batı dünyası var iken-, nükleer savaş ihtimali sıradan insanın alıştığı bir gerçekti. Günümüzde birçok kişi Soğuk Savaş'ı Red Alert oyunundan biliyor. Soğuk Savaş’ın bitmesi ile dünya nükleer savaş ihtimalinden gittikçe uzaklaşıyordu. Ta ki Suriye krizine kadar. Bu krizde taraflar doğrudan çatışmasa da her an savaş çıkabilir. 

Bu nedenle Rusya Sovyet döneminde yaptığı nükleer savaş sığınaklarına yenilerini katıyor. Bu ayın başında dört gün boyunca, 40 milyon Rus ve 200.000 uzman ile sivil savunma tatbikatı yapıldı. Bu, Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra yapılan en büyük tatbikattı.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin; ABD ve Rusya arasında yapılan nükleer silahların imhası anlaşmasını dondurduğunu söylemişti. Bunun nedeni ABD’nin Suriye’deki dostça olmayan politikaları.

Eski Sovyetler Birliği başkanı Mikhail Gorbachev, Ria Novosti gazetesine verdiği demeçte “Bence dünya büyük bir tehlikenin eşiğinde, bunu durdurmalıyız. Diyalog ortamı yeniden kurulmalı, diyalogu kesmek en büyük hatamız olur” dedi. 

Washington ve Moskova arasındaki gerilim geçtiğimiz ay Halep’te yapılan ateşkesin bitmesi ve Rus uçaklarının bombardımana başlaması ile daha da artmıştı. ABDli bazı politikacılar, Rusya’nın Amerika'daki seçimlere karıştığını da iddia ediyor.

Kaynak : https://uk.news.yahoo.com/russia-conducts-huge-nuclear-war-drills-as-world-071334508.html
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0