Rusya'da Gökyüzü Dev Bir Alev Topu ile Aydınlandı (Video)

50
6
5
3
0
Rusya'da Gökyüzü Dev Bir Alev Topu ile Aydınlandı (Video)
Rusya'da atmosfere giren bir gök taşı infilak edince gökyüzü birkaç saniyeliğine dev bir alev topu tarafından aydınlatıldı. Olay anı yerel halk tarafından kayıt edildi.

Büyük bir meteor, dün erken saatlerde atmosfere giriş yaptı. Büyük bir patlama ile birkaç saniye boyunca gökyüzünü aydınlattı. Moskova ile Rusya-Ukrayna sınırı arasında gerçekleşen olayda herhangi bir hasar rapor edilmedi. Parlamayı görenler kısa süreli tedirginlik yaşarken hızlı olanlar ise video kaydıyla belgeledi.

Yerden yaklaşık 27 kilometre yükseklikte patlayan gök taşı, Dünya atmosferine yaklaşık saatte 51 bin kilometre hızla girdi. NASA’nın açıklamasına göre söz konusu patlama 2.8 kilotonluk bir güç oluşturdu. Elbette ki bu patlama, 2013 yılında Chelyabinsk’de gerçekleşen 440 kiloton’luk patlama ile kıyaslandığında maytap gibi kalıyor.

Geçtiğimiz gün yaşanan patlama pek çok kişiyi tedirgin etse de Chelyabinsk’de yaşanan patlama son 30 yılın en büyük gök taşı patlamasıydı. Ayrıca 1908 yılında Sibirya’da çok daha büyük bir patlama gerçekleştiği düşünülüyor. Fakat söz konusu patlamaya dair elde yeterli somut kanıt bulunmuyor.

Patlamalar neden hep Rusya’da gerçekleşiyor? Rusya, Dünya’daki toplam karasal alanın çok önemli bir kısmını oluşturuyor. Bu nedenle bir göktaşı patlamasının Rusya semalarında gerçekleşme ihtimali,  herhangi bir ülkeye göre çok daha fazla.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/huge-asteroid-fireball-lights-up-russian-skies/
50
6
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
50
6
5
3
0