Rusya’da Bir Nehir Garip Bir Şekilde Kan Rengine Döndü!

1
1
0
0
0
Rusya’nın Norilsk kentinde bulunan Daldykan Nehri, ilginç bir şekilde kan kırmızı rengine döndü

Bundan kısa bir süre önce Brezilya’da düzenlenen Rio 2016 Yaz Olimpiyatları’ndaki atlama havuzu garip bir şekilde yeşile dönmüş, ancak bunun klor ile alakalı bir sıkıntı olduğundan bahsetmiştik. Şimdi ise farklı bir şekilde ve kesinlikle korkutucu olan bir vaka daha yaşandı.

Rusya’nın Norilsk kentinde bulunan Daldykan Nehri, sebepsiz bir şekilde kan kırmızısı renginde akmaya başladı. National Geographic’in haberine göre bunun sebebi herhangi bir katliam gibi durum değil, nehirdeki ve çevresindeki alanda normalden çok daha fazla demir maddesinin olması olarak belirtilmiş. Özellikle nehir kenarındaki toprakta bulunan bu element zamanla nehrin rengini kırmızıya çevirmiş.

Buradan hareketle nehrin kenarında kurulan Norilsk Nikel adlı metal firmasının da atıklarının da sebebiyet verebileceği bilgisi de verilmiş. Bu durum hakkında anında açıklama yapan firma, herhangi bir atık yapmadıklarını ve kendilerinin sebep olduğuna dair söylentileri reddetse de yapılan araştırmalar sonucunda durum netlik kazanacak.

Ancak bu nehrin yakınından özellikle akşam saatlerinde geçen biri eminim korkudan ne yapacağını şaşıracaktır.

Kaynak : http://news.nationalgeographic.com/2016/09/red-river-russia-possible-factory-leak/
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0