Rusya, Füze Kalkanlarını Delecek Hipersonik Savaş Başlığını Test Etti!

0
0
0
0
0
Krizlerle çalkalanan küresel sistemde, yeni savaş makinalarının geliştirilmesine devam ediliyor. Rusya, şimdi füze kalkanlarını delecek hipersonik bir gemi geliştirdi.

Rusya stratejik füze birliklerinden yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz salı günü RS-18 isimli balistik füze gemisi fırlatıldı. Fırlatılan ileri teknoloji ürünü, savaş başlığı taşıyan hipersonik bir gemi olabilir. Adı, uzay literatüründe “HGV” yani “hypersonic glider warhead” olarak geçiyor. Eğer durum böyleyse Rusya'nın balistik füzesi Amerika’nın füze kalkan sistemlerini yerle bir edebilir.

Güney Ural, Orenburg bölgesinden fırlatılan gemi, Rusya’nın diğer ucu Kamçatka’ya; Çin’in de ilerisine kadar ulaştı. Rus Savunma Bakanlığı, testin başarılı olduğunu bildirdi. MilitaryRussia.ru isimli blogda yer alan bir habere göre bu yeni geminin ismi şimdilik “4202. nesne”

Bu teknolojiyi üretmek için birkaç ülke daha yarışıyor. ABD, testlerine hala devam ettiği HTV-2 isimli bir gemi yaptı. Çin ise DF-ZF adlı bir gemiyi denediğini 2014 yılında itiraf etmişti. Hindistan ise hala hipersonik teknolojilerin temel elementlerini geliştiriyor.

HGV alışılmış türden balistik bir füze gemisi değil. Stratosfer katmanında uçan bu gemi, diğer savaş araçlarına göre çok yüksekten gidiyor. Bu da karşısındakileri savunmasız bırakıyor. Ayrıca hızla alçalıp tekrar yükselebilmesi ve ek manevra kabiliyeti, füze savunma sistemlerine zor anlar yaşatabilir.

4202. nesne, Rusya’nın bu kriz döneminde yeni güvencesi gibi görünüyor. Olası bir testi önümüzdeki Nisan ayında görebiliriz.

Kaynak : https://www.rt.com/news/364148-russia-tests-hypersonic-glider/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0