Rusya'nın NATO Füzelerine Karşı Geliştirdiği Yeni Canavarı: Robo-Tank

0
0
0
0
0
Rusya NATO'nun Polonya'daki füze sistemlerine karşı, uzaktan emir alabilen; otomatik ve yarı otomatik robot-tanklar geliştirdi. Ayrıca bu aletler Kaliningrad'daki üste S-400 füzelerini de koruyacak.

Değişen küresel dengeler, yeni bir silahlanma yarışını getirdi. Soğuk Savaş yıllarında değiliz, evet; ancak tek süper gücün olduğu, tek kutuplu dünya düzeni de artık yok. Ülkeler gelişen teknolojileri ile içinde bulundukları siyasi açmazlarda avantaj sağlamanın derdinde. Rusya da bu ülkelerin bunların başında geliyor.

Rusya, “Stratejik Füze Gücü” teknolojisini ilk olarak Kaliningrad şehrinde göstermiş, Vladimir Putin, Iskander nükleer füzelerinin yakın zamanda buraya yerleştirilmesi emrini vermişti. Rusya, yeni robo-tanklarını yeni bir video ile tanıttı. Ülkenin savunma bakanı, Platforma-M isimli bu tankların “otomatik ve yarı otomatik modda elektro-optik ve radar tanıma özelliğine sahip” olduğunu söyledi.

Uzaktan kontrol edilebilen ve verilen görevleri hafızasında taşıyan akıllı tanklar, otomatik ve yarı otomatik kontrol sistemleri ile hedefleri yok edebiliyor. Platforma-M elektro-optik ve radyo sinyallerini anlayabiliyor, savaş sırasında emir alabiliyor. Ayrıca bu makineler, duman ekranına sahipler. Kaliningrad’daki yerden havaya S-400 füzelerini koruyorlar.

Bu yılın başında bir TV programı, bu yeni makinanarın nasıl savaştığına dair program yapmıştı. Tutukluk yapan robotlardan bir tanesi, neredeyse çekimdeki bir gazeteciyi öldürüyordu. Programdan silinen görüntüler internete sızdırıldı. NATO’nun Polonya’daki füzelerine karşı koruma bu robotlarla sağlanacak.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-3963642/Russia-unveils-robo-tank-used-defend-missile-launchers-placed-near-borders-NATO.html
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0