Rusya'nın Saniyede 4 Km Hıza Ulaşabilen Füzesi Test Edildi

53
13
9
6
3
Rusya'nın füze savunma sistemleri için geliştirilen füze test edildi. Testi başarı ile geçen füze saniyede 4 km hıza ulaşabiliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre saniyede 4 km hıza ulaşabilen füzelerin testleri Kazakistan’da gerçekleşti. Savunma Bakanlığı resmi yayın organı Krasnaya Zvezda tarafından yapılan haberde saniyede 4 km hızla uçan füzeler Kazakistan’ın Sarı Şagan poligonunda tamamlandı.

Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri Füze ve Hava Savunma Müşterek Birlikleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral Andrey Prihodko, modernize edilerek teste sokulmuş yeni füzelerin başarılı olduğunu ve belirledikleri hedefi de istedikleri zamanda imha ettiğini açıkladı.

Rusya, füze savunma sistemleri olabilecek nükleer saldırılara karşı geliştiriyor. Rusya Hava - Uzay Kuvvetleri Hava Savunma ve Füze Savunma Müşterek Birlikleri tarafından tercih edilen füze savunma sistemi, Rusya’nın ciddi saldırılara karşı en önemli savunma sistemi anlamına geliyor. Sistem hem Uzay alanını kontrol ediyor hem de olası füze saldırıları hakkında bilgi veriyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/videokulubu/201807201034386176-rusya-yeni-fuze-savunma-sistemi-test/
53
13
9
6
3
Emoji İle Tepki Ver
53
13
9
6
3