Rusya, Yeni Bir ‘Hayalet Uydu’ Teknolojisi Geliştirdi

16
3
1
0
0
Rusya Federal Uzay Ajansı (ROSCOSMOS), yeni geliştirilmiş bir teknolojinin patentini aldı. Yeni geliştirilen teknoloji, uyduları “hayalet uydu” konumuna getirebilecek.

Yapay uydular, insanlar tarafından geliştirilip Dünya’nın yörüngesine yerleştirilen uydulardır. Rusya’nın 1957 yılında fırlattığı ilk yapay uydu olan Sputnik-1’den beri ülkeler, hızla bir uzay yarışına giriştiler. Bu tarihten beri uzaya binlerce uydu fırlatıldı ve bu yarışta yörüngeye fırlatılan uydularla birlikte adeta bir uzay çöplüğü oluşturuldu.

Bu doğrultuda süregelen uzay yarışında Rusya, yeni bir hayalet uydu projesinin patentini aldı. Rusya Federal Uzay Ajansı (ROSCOSMOS) tarafından patentlenen bu teknoloji, uyduların optik yollarla tespit edilmesini ve görüntülemesini büyük ölçüde azaltıyor.

Bu teknoloji ile neler yapılabilir?

Hayalet Uydu

Patenti alınan yeni teknoloji sayesinde uydular, bir hava balonu filmiyle kaplanabiliyor. Uyduyu çevreleyen bu film sayesinde uydular, üzerine gelen ışığı dağıtarak kendini bir hayalet haline getiriyor.

Bu hayalet uydu teknolojisi, uydunun uzaydaki görünürlüğünü 10 kat azaltıyor ve uydu yeryüzünden bakıldığında çok daha az görünür bir hale geliyor. Rusya, geliştirilen bu teknoloji sayesinde radar takip sistemlerinin yetersiz kaldığı 10-20 bin kilometreden fazla yükseklikteki uyduları gizleyebilecek ve onları bir “hayalet” konumuna getirebilecek.

Patenti alınan bu teknoloji, henüz çok yeni sayılır. Dolayısıyla hayalet uydu teknolojisinin maliyeti ya da detayları henüz bilinmezken yakın bir tarihte kullanılması bekleniyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/bilim/201908171039939286-roscosmos-hayalet-uydu-teknolojisi-gelistirdi/
16
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
1
0
0