Rusya, Uzay Çöplerini Temizleme Yeteneğine Sahip Yeni Uydusunu Tanıttı

42
5
2
1
0
Gün geçtikçe daha da büyük bir sorun hâline gelen uzay çöpleri, uzay araştırmaları için teknolojiler üreten birçok ülkenin de son dönemde üzerine düştüğü bir konu. Bu ülkelerden biri olan Rusya, uzaydaki çöpleri temizlemede oldukça faydalı olacak olan uydusuyla ilgili yeni detayları açıkladı.

Rusya'da faaliyet gösteren devlet destekli uzay şirketi Russian Space Systems, dünyanın yörüngesindeki 'çöpleri' temizleyecek olan yeni uydusunun tanıtımını gerçekleştirdi. Geliştiricilerin söylediğine göre uydu, tam bir görev döngüsünde 500 kg uzay çöpünü yeniden dönüştürebiliyor. Uydu ayrıca geri dönüşüm çöplerini de yakıt olarak kullanacak.

2,5 ton ağırlığındaki uydu, yaklaşık 400 km yüksekliğe gönderilecek. Uydu 'avlarını' iki bölümden oluşan devasa ağlarla yakalayacak, sıkıştıracak ve toz haline getirecek. Yeni uydunun elde ettiği tozları oksijen ve hidrojen gazlarını kullanarak sahte yakıt denilen şeye karıştırıp yakıt olarak kullanacağı açıklandı.

Maria Barkova tarafından geliştirilen uydu, tabiri caizse bir avcı gibi hareket edecek. Daha fazla ilerlemek için farklı uydulardan beslenecek böylece daha fazla çöpü temizleyecek.

Kaynak : https://sputniknews.com/science/201903271073589023-russian-predator-sattelite/
42
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
42
5
2
1
0