Ryan Gosling'in Başrolde Olduğu Ay Yolculuğu Konulu Film First Man'den İlk Fragman Geldi!

15
2
0
0
0
Uzay yolculukları tarihimizin ilk zamanlarından başlayarak insanlığın Ay'a ilk kez ayak basmasına kadar geçen neredeyse 10 yıllık bir süreci anlatan "First Man"den ilk fragman yayınlandı.

Damien Chazelle tarafından yönetilen ve Ay'a ilk ayak basan insan olan Neil Armstrong'un yaşadıklarını anlatan film, uzay yolculuklarımızın ilk yıllarına da ışık tutacak. Armstrong'un kişisel hayatına ve test pilotu olarak başlayıp astronot olduğu NASA kariyerine odaklanacak film, yine de biyografik bir film olarak tanımlanmıyor.

Uzay filmlerine ilgi duyanlara farklı bir deneyim yaşatacak bu film, tarihçi James Hansen'in 2005 tarihli olan ve Armstrong'un yaşamını anlattığı "First Man" adlı kitabından uyarlama olacak.

Fragmanda ilk olarak Saturn V adlı roketin kalkışına tanık oluyoruz. 9 ayrı görevde tam 24 astronotu Ay'a sağ salim götüren roket; Ay'a ilk ayan basan insan olan Neil Armstrong'u da taşımıştı. 

Bu sahnelerin ardından Armstrong'u eşiyle ve çocuklarıyla görüyoruz ve bu da filmin Ay yolculuğuyla alakalı olacağı kadar, Armstrong'un özel hayatıyla da ilgili olacağını gösteriyor.

Fragmandan anlaşıldığı kadarıyla filmde hayli sert sahneler de olacak. Filmde yer alacak olan ve 27 Ocak 1967'de yaşanan bir felakette, rutin kalkış testleri esnasında uzay aracında yangın çıkmış ve Apollo 1 ekibindeki üç astronot aracın içinde yanarak ölmüştü.

Bir başka sahnede ise Armstrong'un evinin yandığını ve çocuklarının içeride kaldığını görüyoruz. Yine gerçekle birebir uyuşan sahnede, neyseki iki çocuk da Armstrong çiftinin alevlerin içine dalmasıyla kurtuluyor.

 

Bir başka sahnede ise astronotlarımızın yolculukları esnasında yaşadıkları ciddi bir sorun gösteriliyor. Burada uzay aracının giderek artan bir hızla dönüp durmasıyla astronotlarımız bayılma, hatta ölme riskiyle karşı karşıya kalıyorlar.

Fragmanın sonundaysa adeta Armstrong'un gözlerinin içinden ayaklarımıza bakıyor ve o meşhur ilk adımları atmadan önceki son saniyelere tanık oluyoruz.

Fragmanıyla oldukça olumlu geri dönüşler alan ve bu sonbaharda çıkacak olan film, şimdiden sabırsızlıkla bekleniyor. İşte o fragman:

Kaynak : http://www.collectspace.com/news/news-061118a-first-man-trailer-armstrong-gosling-scenes.html
15
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
0
0
0