Saadet Zinciri Turcoin’in Mağdurlarının Paraları Geri Ödenecek

14
9
2
0
0
Ülkemizin “ilk yerli kripto para birimi” olarak tanıtılan, sonradan bir saadet zinciri olduğu ortaya çıkan Turcoin skandalına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Oluşumun yetkilileri arasında bulunan Sadun Kaya, mağdurların paralarını geri ödeme gerekçesiyle resmi başvuru gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl boyunca Türkiye’de yaşanan saadet zinciri vakaları, binlerce insanın mağdur olmasına neden oldu. Kripto paraların popüler olmasından faydalanarak, yatırım yapmak isteyen vatandaşların dikkatini çeken Turcoin projesi de bu vakalardan birisiydi.

Turcoin oluşumunun başındaki Sadun Kaya, bir diğer saadet zinciri olan Hipara oluşumunun başındaki Muhammed Satıroğlu ile birlikte tutuklanmışlardı. Sadun Kaya, kendi şirleti olan Hippara üzerinden yapılan yatırımların hepsini geri ödemek için Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu. Kaya’nın bu kararına neden olan şey, anayasada yer alan “etkin pişmanlık hükümlerinden” faydalanmak. 

Sadun Kaya’nın ilk etapta mağdurlara 2 milyon TL’lik bir ödeme yapması bekleniyor. Aynı zamanda Turcoin’in kurucuları arasında bulunan Kaya’nın Hippara’daki diğer ortağı olan Muhammed Satıroğlu da tutuklanmıştı. Bakanlığın şirketin “piramit yapı” olarak tanımlandığı raporları, 11 bin kişiden toplamda 35 milyon TL toplandığını da ortaya çıkartmıştı. Yapılan operasyonlar sonucunda her iki ortak da birbirlerini suçlamışlardı.

Sadun Kaya, kendisine para yatırdığını belgeleyen herkese ödeme yapılacağını söyledi. Başvurusu ardından savcılık, Kaya’nın soruşturmalar sırasında bloke edilen hesabını tekrar açtı. Kaya’nın önümüzdeki süreçte ödemeleri yapmaya devam edeceği söyleniyor.


Muhammed Satıroğlu

Bu gelişmeler şimdilik sadece Sadun Kaya üzerinden Turcoin-Hippara üzerinden yatırım yapanları ilgilendiriyor. Zira ortağı Muhammed Satıroğlu üzerinden yatırım yapanlar, şimdilik geri ödeme alamayacaklar, çünkü kendisinin bu yönde bir başvurusu bulunmuyor. Toplam tutar olan 35 milyon TL’nin ne kadarının Sadun Kaya üzerinden yapıldığı ise net değil. 

Devam eden soruşturmaların, diğer mağdur vatandaşlarımızın da sorunlarını çözmelerini bekliyoruz.

14
9
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
9
2
0
0